Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Eylül 2021 18:30

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan Afganistan'da 'iç savaş' uyarısı

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, askeri tecrübelerine dayanarak Amerikan askerlerinin Afganistan’dan çekilmesinin ardından iç savaş tehlikesinin olabileceğini belirtti.

ABD Genelkurmay Başkanı'ndan Afganistan'da 'iç savaş' uyarısı
ABD,,Taliban,,Afganistan,,İç savaş,

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, gazetecilerle gerçekleştirdiği röportajda Afganistan’daki son durumu değerlendirdi.

"İÇ SAVAŞ EL KAİDE VE DEAŞ'IN BÜYÜMESİNE YOL AÇAR"

Afganistan’ı gelecek süreçte bekleyen tehlikelere değinen Milley, Benim askeri olarak şahsi tahminim bölgedeki durumun bir iç savaşa yol açabileceği. Taliban'ın gücü elinde toplayıp bir hükümet kurup kuramayacağını bilemiyorum. Ancak şartlar geniş bir iç savaşa yol açabilir ve bu da El Kaide'nin yeniden dirilmesine ya da DEAŞ'ın büyümesine yol açabilir." ifadelerini kullandı.

Milley, Amerikan askerlerinin günün birinde Afganistan'a geri dönmek zorunda kalabilme ihtimaline ilişkin ise "Bu çok zor bir siyasi seçim olur." değerlendirmesinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...