Tgrt Haber
14 Kasım 2021 19:06

ABD halkının Joe Biden'a desteği azaldı

ABD Başkanı Joe Biden'a yönelik halk desteği giderek azalıyor. Ülkede yapılan son ankete göre; katılımcıların yüzde 53'ü Biden'ın başkanlığından memnun olmazken, destek veren katılımcıların oranı yüzde 41'de kaldı.

ABD halkının Joe Biden'a desteği azaldı
joe biden,ABD,destek,kamuou

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan son kamuoyu yoklamasından çıkan sonuçlar Joe Biden'ın hoşuna gitmeyecek cinsten. 2020'nin Kasım ayında Donald Trump ile girdiği başkanlık yarışından galip çıkan Demokrat aday Joe Biden'a verilen kamuoyu desteği istikrarlı biçimde eriyor.

KATILIMCILARIN YÜZDE 53'Ü BIDEN'I ONAYLAMIYOR

Amerikan Washington Post gazetesi ve ABC tarafından düzenlenen ankette; katılımcıların yüzde 53'ü Joe Biden'ın başkan olarak görevini yürütme şekline onaylamadığını belirtti. Katılımcıların yüzde 6'si konuya ilişkin herhangi bir görüşte bulunmazken, yalnızca yüzde 41'lik kesim Biden'a onay verdi. ABD genelinde 7-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete 1001 kişinin katılıdğı bildirildi.

 

Joe Biden'a yönelik destek, göreve başladıktan 3 sonra yapılan anketlerde yüzde 52 oranında çıkarken, haziran ayındaki ankette bu destek yüzde 50'ye, eylül ayında yapılan ankette ise yüzde 44'e düşmüştü.

Uzmanlar; Biden'a verilen desteğin düşmesinin arkasında ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların etkili olduğunu savunurken, desteğini çekenler arasında Demokratlar ve bağımsız seçmenlerin de yer aldığı değerlendirmesini yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...