Tgrt Haber
27 Aralık 2013 07:25

ABD, İhvan’ın 'terör örgütü' ilan edilmesinden kaygılı

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İhvan’ın Bakanlar Kurulu tarafından 'terör örgütü' olarak adlandırılmasından duyduğu kaygıyı Mısırlı mevkidaşı Fehmi’ye iletti.

ABD, İhvan’ın 'terör örgütü' ilan edilmesinden kaygılı
abd, ihvan, terör örgütü ilan edilmesi, abd kaygılı, kerry,

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır’da Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın (İhvan) Bakanlar Kurulu tarafından “terör örgütü” olarak adlandırılmasından duyduğu kaygıyı Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi’ye iletti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, yaptığı açıklamada, Kerry’nin Mısırlı mevkidaşı Fehmi’yi telefonla arayarak Mısır’ın geçiş sürecinde ülkede varolan mevcut durumu ele aldığı kaydedildi. Psaki'nin açıklamasına göre, Kerry, ülkenin kuzeyindeki Mansura kentinde Dekahliye Emniyet Müdürlüğü’nü 23 Aralık’ta hedef alan korkunç terör saldırısını ve dün sabah Kahire’de otobüste meydana gelen bombalı saldırıyı kınayarak, Fehmi’ye taziyelerini bildirdi. Açıklamada, iki bakanın Mısır’da şiddete yer olmadığı ve Mısır halkının barış ve huzuru hak ettiği hususunda mutabık oldukları da belirtildi.
Açıklamada ayrıca, Kerry’nin, mevkidaşına geçici hükümet tarafından İhvan’ın “terör örgütü” olarak gösterilmesi ile son dönemdeki gözaltı ve tutuklamalardan duyduğu kaygıyı ilettiği kaydedildi. Kerry’nin siyasi istikrar ve demokratik değişimi başarmak için, tüm Mısır halkının temel insan haklarına saygı gösteren, siyasi yelpazede kapsayıcı bir siyasi sürece yönelik ihtiyacı vurguladığı belirtildi. Görüşmede Kerry ve Fehmi’nin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri aleyhine Haziran 2013'te verilen mahkeme kararı dahil ülkedeki sivil toplum örgütlerinin durumlarını da görüştükleri, Kerry'nin kararların düzeltilmesi ihtiyacını gündeme getirdiği ifade edildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...