Tgrt Haber
15 Ocak 2022 17:26

ABD ile Rusya arasında gerilim artıyor! ABD eğitti, Rusya ajan gönderdi

Rusya-ABD arasında Ukrayna krizi büyüyor. İddiaya göre Rusya, Ukrayna'yı olası bir işgale zemin hazırlamak için Ukrayna ordusuna ajanlarını yerleştirdi. CIA ise Ukrayna askerlerini Rusya'ya karşı "direniş" için eğitti.

ABD ile Rusya arasında gerilim artıyor! ABD eğitti, Rusya ajan gönderdi
Rusya,ABD,Ukrayna krizi

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA), Rusya'nın muhtemel saldırısına karşı direniş harekatı başlatmak üzere Ukrayna ordusu ve istihbaratından bir gruba gizli eğitim verdiği iddia edildi. Yahoo News'in istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde, CIA'nın eski Başkan Barack Obama döneminde kurulan Kara Operasyonları Departmanı'nın Ukrayna Özel Kuvvetlerine ve istihbarat teşkilatlarına bağlı güçlere paramiliter operasyon eğitimi verdiği kaydedildi. 

ABD'nin güney eyaletlerinden birinde gerçekleştirilen birkaç haftalık yoğunlaştırılmış eğitimin, silah kullanımı, kamuflaj, kara navigasyon gibi birçok başlığı bulunuyor. Programın doğrudan Rusya'yı püskürtme ve muhtemel bir işgalde Ruslara karşı direniş harekatı yapma üzerine kurgulandığı belirtildi.  CIA'nın ajanlarının 2015'ten bu yana düzenli olarak Ukrayna'ya seyahat ettiği ve Ukrayna ordusuna taktiksel destek verdiği belirtildi. Ukrayna'da ABD ordusuna bağlı 200 asker bulunuyor. 

"RUSYA İŞGALE ZEMİN HAZIRLIYOR"

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki ise Rusya'nın olası bir işgale zemin hazırlamak amacıyla Ukrayna'nın doğusunda bazı grupları konuşlandırdığını iddia etti. Psaki, "Biz bunu daha önce de görmüştük, 2014 öncesinde görmüştük. Bunlar sabotaj eylemleri ve Ukrayna'nın Rus güçlerine karşı saldırı hazırlığında olduğu suçlamaları gibi şeyleri kapsıyor" dedi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da iddiayı teyit etti.

RUSYA’DAN İŞGAL İDDİALARINA SERT TEPKİ 

Rusya'nın Washington Büyükelçiliği yaptığı açıklamada, ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek için bahane aradığı yönündeki suçlamalarının asılsız ve temelsiz olduğu ifade etti. Açıklamada, bu iddiaların Moskova üzerinde devam eden enformasyon baskısının bir teyidi olduğu iddia edildi. çıklamada ABD yönetimi tarafından "sahte bilginin" basın yoluyla işlenerek gündem haline getirilmesi senaryosunun devam ettiği ifade edildi. " Ortada bir delil yok” denilen açıklamada, bu tür açıklamaların Rusya üzerindeki enformasyon baskısını teyit ettiği kaydedildi. Aynı senaryo tekrarlandığı belirtilerek “Rusya savaşa karşıdır. Tüm uluslararası sorunlara diplomatik bir çözümden yanayız" denildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...