Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Eylül 2021 07:14

ABD, İngiltere ve Avusturalya'dan Çin'e karşı iş birliği

ABD Başkanı Joe Biden, Çin’e karşı İngiltere ve Avustralya ile savunma teknolojisi konusunda iş birliği yapacağını duyurdu.

ABD, İngiltere ve Avusturalya'dan Çin'e karşı iş birliği
Joe Biden,Çin

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da açıklamalarda bulundu. Biden yaptığı açıklamada İngiltere ve Avustralya'nın yeni bir savunma ortaklığında beraber çalışacağını söyledi. Biden, müttefiklerin anlaşması ile nükleer güçle çalışan denizaltılar da dahil olmak üzere yapay zeka ve en son savunma teknolojisi üzerinde üç ülkenin iş birliği içinde olacağını söyledi.

“TEHDİTLERİ DAHA İYİ KARŞILAYACAĞIZ”

Biden, Beyaz Saray'dan yaptığı açıklamada, "ABD, Avustralya ve Birleşik Krallık ortakları olarak, uzun süredir sadık, yetenekli ve daha yakınız. Bugün üç ulusumuzun arasındaki işbirliğini derinleştirmek ve resmileştirmek için tarihi bir adım atıyoruz. Çünkü hepimiz uzun vadede Hint-Pasifik'te barış ve istikrarı sağlamanın zorunluluğunu kabul ediyoruz." dedi. Biden ayrıca bu işbirliğinin, "En büyük güç kaynağımız olan ittifaklarımıza yatırım yapmak, bugünün ve yarının tehditlerini daha iyi karşılamak ve onları güncellemekle ilgili" olduğunu söyledi.  Avustralya Başbakanı Scott Morrison, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Artık ortaklığımızı yeni bir düzeye taşımalıyız” ifadesinde bulunurken, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise “Dostluğumuza yeni bir bölüm ekliyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...