Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2022 11:52 - Güncelleme : 30 Haziran 2022 12:01

İran ve ABD anlaşamadı: Nükleer müzakerelerden sonuç çıkmadı

Amerika Birleşik Devletleri ve İran arasında nükleer anlaşmaya geri dönüş için Katar'da yeniden başlayan nükleer müzakereler sonuç vermedi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İran ve ABD anlaşamadı: Nükleer müzakerelerden sonuç çıkmadı
abd,iran,nükleer

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Enrique Mora, ABD ve İran arasında Katar'da yapılan dolaylı görüşmelerin sona erdiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından bilgi paylaşan Mora, ABD ve İran arasında nükleer anlaşmaya geri dönüş için Katar'da yeniden başlayan müzakerelerde istedikleri ilerlemeyi kaydedemediklerini belirtti.

Müzakerelerin sonuç vermediğini belirten Mora, "Maalesef, moderatörlük yapan AB ekibinin umut ettiği yönde bir ilerleme henüz yok. Nükleer silah kullanımının sınırlandırılmasına yönelik anlaşmayı canlandırmak ve bölgesel istikrarı desteklemek için daha fazla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DOHA'DAN SONUÇ ÇIKMADI

İran müzakere heyeti başkanı Ali Bagheri Kani ile ABD’nin İran Özel Temsilcisi Robert Malley arasındaki görüşmeler dün Mora’nın koordinatörlüğünde Katar'ın başkenti Doha'da yapılmıştı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in son Tahran ziyaretinde ABD ile İran arasındaki çıkmaza giren nükleer müzakerelerin yeniden başlaması kararlaştırılmış ve yeni müzakerelerin Katar'da devam edeceği açıklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...