Tgrt Haber
02 Eylül 2021 11:23

ABD Genelkurmay Başkanı: IŞİD-K'ya karşı Taliban'la işbirliği mümkün

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, IŞİD Horasan grubuna karşı Taliban ile iş birliği yapmanın mümkün olabileceğini söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı: IŞİD-K'ya karşı Taliban'la işbirliği mümkün
abd,amerika,afganistan,taliban

Geçtiğimiz salı günü ABD, söz verdiği gibi Afganistan'dan çekildi, 20 yıllık bir devir kapandı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, konuya ilişkin açıklamalar yaptı.

Austin ve Milley'in açıklamalarında yer alan en dikkat çeken ise IŞİD-Horasan grubuna karşı Taliban ile işbirliği yapabileceklerini söylemesiydi. Amerikan askerlerinden ve çekilme sürecinden övgüyle bahseden Austin,  insanların havalimanına taşınmasında Taliban'la yürütülen koordinasyona ilişkin sorulan bir soruya şu cevabı verdi:

"Taliban ile oldukça dar bir düzlemde çalışıyorduk. O da sadece mümkün olduğu kadar çok insanı ülke dışına çıkarmak içindi"

ABD Genelkurmay Başkanı: IŞİD-K'ya karşı Taliban'la işbirliği mümkün

Milley de ''Savaşta görevlerinizi yerine getirir ve birliklere yönelik risklerini azaltmak için gerekenleri yaparsınız" dedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Austin, gelecekte Taliban'la iş birliği yapılıp yapılamayacağına dair soruyai ''Herhangi bir tahminde bulunmak istemeyeceği'' cevabını verdi. Fakat IŞİD-K örgütüne karşı ellerinden gelen her şeyi yapacaklarının altını çizdi.

Öte yandan IŞİD-Horasan terör örgütü, geçtiğimiz haftalarda Kabil Havalimanı'na düzenlediği saldırılarda 13 ABD askeri dahil olmak üzere 170 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...