Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ekim 2014 15:59

ABD, IŞİD'e yönelik 14 hava saldırısı düzenledi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Suriye ve Irak'ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 14 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

ABD, IŞİD'e yönelik 14 hava saldırısı düzenledi
ABD, IŞİD

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye ve Irak'ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 14 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi. CENTCOM'dan yapılan açıklamada, ABD güçlerinin dün ve bugün Suriye'deki IŞİD militanlarına karşı savaş ve bombardıman uçaklarıyla sekiz hava saldırısı düzenlediği, bunun yanında ABD ve koalisyon güçlerinin, örgütün Irak'taki hedeflerine de yine dün ve bugün savaş, saldırı uçaklarıyla insansız hava araçlarını kullanarak altı hava saldırısı düzenlediği belirtildi. Açıklamaya göre, Suriye'deki saldırıların hepsi Kobani yakınlarında düzenlendi. Saldırılarda IŞİD’in beş muharebe mevzisi, küçük bir birimi, altı aracı, kontrolündeki bir bina ve komuta kontrol noktası imha edildi.
Irak'ta da Felluce yakınlarındaki üç hava saldırısında IŞİD’in üç küçük birimi vuruldu. Sincar civarındaki diğer üç saldırıda ise örgütün küçük bir birimi ve iki aracı kullanılmaz hale getirildi.
CENTCOM açıklamasında, saldırıların terör örgütü IŞİD’in Irak’a, bölgeye ve uluslararası topluma yönelik tehdidini yok etmek için düzenlenen "Doğal Kararlılık" operasyonlarının bir parçası olduğu, Suriye ve Irak’ta hedeflerin vurulmasının örgütün operasyonlarına devam etmesini sınırlandırdığı aktarıldı.
Açıklamada, Irak'ta hava saldırıları düzenleyen koalisyon ülkeleri ABD, Fransa, Birleşik Krallık, Avustralya, Belçika, Danimarka ve Hollanda olarak sıralanırken, Suriye'deki hava saldırılarına katılan koalisyon ülkelerinin de ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Bahreyn olduğu ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...