Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 May 2021 19:30

ABD, İsrail saldırılarına yönelik ortak açıklamayı engelledi

Diplomatik kaynaklar, ABD’nin Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalara ilişkin BM’den çıkarılması planlanan üçüncü tasarıyı da engellediğini bildirdi.

ABD, İsrail saldırılarına yönelik ortak açıklamayı engelledi
ABD,Filistin,İsrail

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin İsrail-Filistin krizine yönelik ortak açıklama yapmasını tekrar engelledi.

ÇAĞRI YAPAN ORTAK BİR AÇIKLAMA YAPILMAK İSTENDİ

BMGK mayıs dönem başkanı Çin ve geçici üyelerden Norveç ile Tunus, konseyin dünkü 3. toplantısının ardından ortak adım atılması yönünde yeni bir girişimde bulundu.

Konsey, İsrail ve Filistin arasında yükselen tansiyon, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları, sivil kayıplar ile Filistinli ailelerin evlerinden tahliye edilmelerinden endişe duyulduğunu belirterek, gerginliğin azaltılması yönünde çağrı yapan ortak bir açıklama yapmak istedi.

ABD KONSEYİN ADIM ATMASINA TEKRAR ENGEL OLDU

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD konseyin bu yönde bir adım atmasına tekrar engel oldu.

ABD'li yetkiler ise BMGK'nin yapacağı ortak açıklamanın mevcut krizi çözmeye yardımcı olmayacağını savunuyor ve krizin çözümü için "yoğun diplomatik çabaları" sürdürdüklerini belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...