Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 23:26

ABD İsrail'den satın aldı: Demir Kubbe test edildi

ABD, İsrail'den aldığı Demir Kubbe hava savunma sisteminin testlerini gerçekleştirdi. İsrail, Demir Kubbe'nin başarı oranının çok yüksek olduğunu iddia etse de işgalcilerin Gazze'ye uyguladığı saldırılarda Hamas'ın roket saldırılarında sistem neredeyse çökmüştü.

ABD İsrail'den satın aldı: Demir Kubbe test edildi
ABD,İsrail,Demir Kubbe,Filistin,Gazze

ABD ordusu, İsrail’den satın aldığı demir kubbe hava savunma sisteminin ilk testini başarıyla tamamladı.

New Mexico eyaletinde yer alan White Sands deneme alanında yapılan test, İsrail Savunma Bakanlığı’nın Silah ve Teknolojik Altyapı Geliştirme İdaresi, Rafael Gelişmiş Savunma Sistemleri, İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI) ve yazılım teknolojisi üreticileri mPrest ile işbirliği içinde gerçekleştirildi.

Öte yandan ABD ordusu, 2019 Ağustos’ta İsrail’den 2 adet demir kubbe hava savunma sistemini satın almış, sistemler 2020’nin sonunda teslim edilmişti.

DEMİR KUBBE ÇÖKTÜ!

Öte yandan, Filistinli direnişciler ‘roket yağmuru’ ile Demir Kubbe sisteminin başını döndürmüştü. Roketler tek tek atıldığı zaman Demir Kubbe çok kısa sürede devreye girebiliyor ve imha etmede başarı gösteriyor. Roketler art arda atıldığında ise sistem gerekli başarıyı gösteremiyor. Dünyanın en güvenilir havalimanı olarak gösterilen Ben Gurion Havalimanı’nın yakınına bile roketler düşmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...