Tgrt Haber
28 Ağustos 2021 09:52

ABD istihbaratı araştırdı: Kovid-19 biyolojik silah değil

Koronavirüsün çıkış sebebini araştıran ABD istihbaratı, virüsün laboratuvar ortamında tasarlanıp tasarlanmadığının ortaya çıkması için Çin'in iş birliğine ihtiyaç olduğunu bildirdi. Yayınlanan raporda Kovid-19'un biyolojik silah olarak geliştirildiği yönünde bir sonuca ulaşılmadığı da vurgulandı.

ABD istihbaratı araştırdı: Kovid-19 biyolojik silah değil
koronavirüs,kovid-19,abd,çin,istihbarat

2019 yılının sonlarına doğru Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının gizemi henüz çözülebilmiş değil. Konuyla ilgili araştırmalar devam ederken, Amerikan istihbaratının araştırmasından çarpıcı bir sonuç çıktı.

ÇİN'İN İŞ BİRLİĞİ ŞART

ABD istihbarat Dairesi, dünya genelinde 4,4 milyon insanın ölümüne sebep olan Kovid-19'un kaynağının çözülebilmesi için Çin'in yardımına muhtaç olduklarını belirtti. ABD'li yetkililer, Covid-19'un kökeni hakkında kesin bir değerlendirmeye ulaşmak için Çin'in iş birliğine ihtiyaç duyulacağının altını çizdi.

ABD istihbaratı araştırdı: Kovid-19 biyolojik silah değil

BİYOLOJİK SİLAH DEĞİL

ABD Ulusal İstihbarat Dairesi'nin yayınladığı raporda, koronavirüsün laboratuvar sızıntısı olma teorisiyle ilgili yeni detaylara da yer verildi. Buna göre istihbarat topluluğu, Kovid-19'un biyolojik silah olarak geliştirildiği sonucuna varmadığını kaydetti.

Söz konusu raporda, virüsün Çin'deki laboratuvarlardan çıktığının anlaşılması için daha fazla bilgi gerektiği, bu nedenle de Çin'deki klinik örnekler ve en erken vakalarla ilgili epidemiyolojik verilere ihtiyaç duyulduğu aktarıldı.

ABD istihbaratı araştırdı: Kovid-19 biyolojik silah değil

Öte yandan, ABD istihbarat topluluğu içindeki bazı gruplar, yeni korona virüsün "virüs bulaşmış bir hayvana veya yakın bir virüse doğal yoldan maruz kalma" sonucu ortaya çıktığını öne sürdü. Covid-19'un laboratuvar sızıntısı teorisi konusunda ikiye bölünmüş durumda olan İstihbarat Dairesi, bu sonuca yalnızca "orta düzeyde bir güven duyulduğunu" belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD ve müttefiklerinin soruların aydınlatılması için Çin hükümetine baskı yapmaya devam edeceklerini söyledi. Biden yaptığı açıklamada, "Bu salgının kökenleri hakkında kritik bilgiler Çin Halk Cumhuriyeti'nde var, ancak Çin'deki hükümet yetkilileri en başından beri uluslararası araştırmacıların ve küresel halk sağlığı topluluğunun üyelerinin buna erişmesini engellemek için çalıştı" ifadelerini kullandı.

"ÇİN KRİTİK BİLGİLERİ GİZLİYOR"

Çin'in hala koronavirüsün kökenleri hakkında kritik bilgileri sakladığını söyleyen Biden, "Bu inceleme sona ermiş olsa da, pandeminin kökenini anlama çabalarımız bitmeyecek. Dünyada çok fazla acıya ve ölüme neden olan bu salgının kökenini ve izini sürmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Böylece tekrar olmasını önlemek için gerekli tüm önlemleri alacağız" dedi.

Öte yandan, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki aktivistler ise, soruşturmanın Asyalı Amerikalılara karşı şiddeti teşvik edebileceğinden endişe duyuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...