Tgrt Haber
14 Ağustos 2022 19:05 - Güncelleme : 14 Ağustos 2022 20:27

ABD Kongre binasında silah sesleri yankılandı: Saldırı girişimi intiharla bitti

ABD Washington DC'de Kongre binasına aracıyla girmeye çalışan saldırgan, barikata çarptıktan sonra aracından inerek havaya ateş açtı. Daha sonra kendisine polislerin yaklaştığını gören şahıs, kendini vurarak intihar etti.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
ABD Kongre binasında silah sesleri yankılandı: Saldırı girişimi intiharla bitti
ABD,ABD Kongre binası

ABD’de Kongre binası bir saldırı girişimine daha sahne oldu. Yerel saatle 04.00 sularında başkent Washington DC’de bulunan Kongre binasına aracıyla girmeye çalışan saldırgan, East Capitol Street ve Second Street'tin kesişiminde bulunan barikata aracıyla çarptı.

ARACI ALEVLER İÇİNDE KALDI

Kongre polisi tarafından yapılan açıklamada, çarpmanın etkisiyle saldırganın sürdüğü aracın alev aldığı belirtilerek, saldırganın aracından indiği ve havaya birkaç el ateş ettiği ifade edildi. Polisin kendisine yaklaştığı sırada ise saldırganın kendini vurarak intihar ettiği aktarıldı.

SALDIRGAN DIŞINDA ÖLEN VE YARALANAN YOK

Saldırıda saldırgan dışında ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Saldırının nedeni henüz bilinmezken, saldırıyla ilgili soruşturma başlatılırken yapılan açıklamada, "Şu anda şüphelinin herhangi bir Kongre üyesini hedef aldığı ve memurların silahlarını ateşlemediği görüldü. Dedektiflerimiz adamın geçmişini araştırıyor" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...