Tgrt Haber
25 Kasım 2021 15:16

ABD Kongre binasını basan oyuncu James D. Beeks tutuklandı

ABD başkanlık seçimlerinin ardından gerçekleşen Kongre Binası baskınına katılanlardan Broadway oyuncusu James D. Beeks tutuklandı.

ABD Kongre binasını basan oyuncu James D. Beeks tutuklandı
abd,,kongre binası,,baskın,,james d beeks,

Broadway'in ünlü oyuncusu James D. Beeks, ABD başkanlık seçimlerinin ardından meydana gelen 6 Ocak'taki Kongre Binası baskınına katıldığı gerekçesiyle tutuklandı. Jesus Christ Superstar'da Judas'ı oynayan oyuncunun Kongre'yi engellemek, kısıtlı bir binaya ya da araziye yasa dışı girmekle suçlandığı ortaya çıktı.

James D. Beeks'in tutukluluk haberini Jesus Christ Superstar'ın yapımcısı da doğruladı. Yapım şirketi, “soruşturmanın ilerlemesi için yetkililerle tam işbirliği sağlayacakları” şeklinde açıklama yapıldı.

Michael Jackson taklitleriyle bilinen Beeks, Kongre Binası baskınında, fotoğraflarda, giydiği Michael Jackson ceketiyle tanındı.

 

ABD Kongre binasını basan oyuncu James D. Beeks tutuklandı

6 Ocak 2021'de eski ABD Başkanı Donald Trump'ın destekçileri, 2020 Amerika Birleşik Devletleri başkanlık seçimlerinin sonuçlarını protesto etmek ve Joe Biden'in zaferini reddettiklerini göstermek için Washington’da toplandı ve Kongre Binası’na zorla girdi. İşgal dört saat sürdü ve pek çok kişi gözaltına alındı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...