Tgrt Haber
21 Haziran 2021 14:09

ABD kuraklık tehlikesi altında

ABD’de sıcaklıkların rekor seviyelere yükselmesi kuraklık tehlikesine neden oluyor. Ülkenin batısının kuralıktan etkilendiği ve acil önlem alınmasa su kıtlığı yaşanabileceği belirtildi.

ABD kuraklık tehlikesi altında
ABD,Kuraklık,Su kıtlığı

ABD’de Kuralık İzleme verilerine göre, ülkenin yarısına yakın bir bölümünde kuralık görüldüğü ve 300 milyon hektarlık alanın bu koşullardan etkilendiği belirtildi.

SU KITLIĞI BÜYÜYOR

Sıcaklıkların rekor seviyelere ulaştığı ABD’de kuralıkların su kıtlığına neden olduğu ve 94 milyon insanın bundan etkilendiği açıklandı.Sıcak hava dalgasıyla kuraklık koşullarının birleşmesi, nehirlerin ve su kaynaklarının daha çok kurumasına, barajlardaki doluluk düzeyinin düşmesine neden oldu. ABD'nin en büyük su rezervuarı Mead Gölü'nde şimdiye kadarki en düşük su düzeyi ölçüldü. California eyaletinde sıcaklıkların aşırı derecede yükselmesi nedeniyle “acil durum” ilan edildi. Sıcaklıklar Phoenix'te 48 derece, Las Vegas'ta 46 derece, Denver'da ise 38 dereceyi gördü. Yaklaşık 50 milyon kişi, sıcak hava koşullarından etkilendi.

ABD kuraklık tehlikesi altında

CALİFORNİA VALİSİ’NDEN BÜTÇE ÇAĞRISI

Vali Gavin Newsom, 24 Mayıs'ta Sacramento'da California Orman ve Yangından Korunma Dairesi Başkanı ile yaptığı görüşmede, orman yangınları ile mücadele edebilmek için 2 milyar dolarlık rekor bir bütçeye ve yangınlarla mücadele için uçak filosunun genişletilmesine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...