Tgrt Haber
03 Aralık 2021 09:37

ABD lideri Joe Biden Covid-19 ile yeni mücadele planını açıkladı

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantıyla beraber artan Covid-19 vakalarına dikkat çekerek yeni mücadele planını açıkladı.

ABD lideri Joe Biden Covid-19 ile yeni mücadele planını açıkladı
joe biden,abd,covid-19,koronavirüs,omicron

ABD Başkanı Joe Biden, Ulusal Sağlık Enstitüsünde uzmanlardan Omicron varyantı ve Covid-19'un ilerlemesi hakkında bilgi aldı ardından ise yeni Covid-19 mücadele planını açıkladı.

Covid-19'un siyasi bir konu haline geldiğini söyleyen Biden, ''Aldığımız önlemler bizi ayırmamalı, birleştirmeli'' mesajını verdi. Kış aylarıyla beraber artan Covid-19 vakalarına karşı aşılanmayı hızlandırmak ve kişileri destek doz aşılarını olmaya teşvik etmenin hedeflerinden biri olduğunu söyleyen Biden, evde yapılan Covid-19 testlerinin ücretsiz olması için de harekete geçtiklerini açıkladı.

ABD lideri Joe Biden Covid-19 ile yeni mücadele planını açıkladı

Yurt içi ve yurt dışı seyahat şartlarında da yeni düzenlemeler getirdiklerini aktaran Biden, "ABD'ye uluslararası seyahat eden herkes milliyetine ve aşı durumuna bakılmaksızın uçağa binmeden 24 saat önce test olacak. Ayrıca iç hatlardaki uçak, tren ve otobüs yolculuğundaki maske zorunluluğunu da kış sonuna kadar uzatıyoruz." bilgisini verdi.

Şu ana kadar Omicron varyantı vakasına ülkede sadece 2 kişide rastlandığını belirten Biden, "Uzmanlar gelecek haftalarda Covid-19 vakalarında artış olacağını söylüyor. Buna hazırlıklı olmalıyız." uyarısında bulundu.

Biden, gelecek 100 gün içinde ihtiyaç sahibi ülkelere de 200 milyondan fazla Covid-19 aşısı göndermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...