Tgrt Haber
15 May 2014 00:09

ABD medyası Soma faciasına geniş yer verdi

ABD gazeteleri, faciayla ilgili gelişmeleri sayfalarında ilk haberler arasında geçerken, CNN televizyonu da sık sık Soma'dan canlı bağlantı yaparak son gelişmeleri izleyicileriyle paylaşıyor.

ABD medyası Soma faciasına geniş yer verdi
ABD gazeteleri, cnn televizyonu, soma, new york times, Gündem haberleri, Gündem,

Faciayla ilgili gelişmeler Amerikan gazetelerinin internet sitelerinde ilk haberler arasında yer alırken, olayla ilgili fotoğraf ve görüntülere de geniş biçimde yer verildi. CNN televizyonu, gün içerisindeki haber bültenlerinde sık sık Soma'dan canlı bağlantı yaparak konuyla ilgili son gelişmeleri oradaki muhabiri vasıtasıyla izleyicilerine aktarıyor. New York Times gazetesi, "Türkiye'deki maden faciasında 200'den fazla kişi öldü" başlığını kullandığı haberinde, olayın Türkiye'nin yıllardır başına gelen en kötü maden facialarından biri olduğuna işaret etti. Madende mahsur kalanları kurtarmak için yoğun ve kapsamlı bir çaba sergilendiğine değinilen haberde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın açıklamalarına yer verildi. Gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Arnavutluk'a yapacağı ziyareti iptal ederek kaza yerine gittiği ve kurtarma çalışmalarını denetlediğini yazarken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Soma'ya gitmek için Çin seyahatini iptal ettiğini belirtti. Washington Post gazetesi de "Türkiye'deki en kötü maden facialarından birinde yüzlerce kişi yaşamını yitirdi ya da mahsur kaldı" başlıklı haberinde, ölü sayısının artabileceğine yönelik endişelere, Başbakan Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın açıklamalarına ve madencilerle yapılan röportajlara yer verdi. Wall Street Journal gazetesi ise "Türkiye'deki maden faciasında ölü sayısı artıyor" başlığını taşıyan haberinde, Başbakan Erdoğan'ın, bu kazanın en ince ayrıntılarına kadar araştırılacağına dair sözlerine yer verdi. Maden faciasından dolayı ülkede 3 günlük milli yas ilan edildiğini aktaran gazete, kazadan dolayı hükümete yönelik eleştirilere de haberinde değindi. CNN televizyonu gün içerisinde sık sık Soma'dan canlı bağlantı yaparak arama kurtarma çalışmaları ve faciayla ilgili gelişmeler hakkında son durumu aktarıyor. CNN'in internet sitesinde yer alan haberde de madencilerin, yer altında mahsur kalanların canlı çıkarılma umutlarının giderek azaldığı yönündeki sözlerine yer verildi. Madenciler ve kurtarma çalışanlarıyla röportajların yer aldığı haberde, "Türkiye'nin tarihindeki en kötüsü olmaya aday maden faciasının yol açtığı travma, Soma ve Türkiye'nin geri kalanını şoka soktu. 1990'lardaki bir maden kazası 260 can almıştı. Bunun (Soma'daki facianın), o kazayı da geçme potansiyeli bulunuyor" ifadesi kullanıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...