Tgrt Haber
03 Haziran 2021 14:35

ABD ordusu, 23 sivili öldürdü

ABD ordusu, 2020'de savaş bölgelerinde icra edilen operasyonlarda 23 sivilin öldürüldüğünü kabul etti.

ABD ordusu, 23 sivili öldürdü
ABD ordusu,,sivil kayıp,,Afganistan,

ABD Savunma Bakanlığı, ABD askerlerinin yurt dışındaki operasyonlarında geçen yıl 23 sivilin öldüğü, 10 sivilin yaralandığını açıkladı.

AFGANİSTAN BAŞI ÇEKİYOR

Kongre’nin 2018’den bu yana yıllık hazırlamasını talep ettiği ve bir bölümü kamuya açıklanmayan raporunda, sivil kayıplarında 20 ölümle Afganistan'ın başı çektiğine, diğer ikisinin Irak ve Somali olduğuna işaret edilirken 23'üncü can kaybının ise nerede yaşandığı açıklanmadı.

Sivil can kayıpları için ABD Savunma Bakanlığına 3 milyon dolarlık tazminat bütçesi ayrıldığı vurgulanan raporda, daha önce bu miktarda bir tazminatın ödenmediğine dikkat çekildi.

AÇIKLANANIN 5 KATI

Savaş bölgelerindeki sivil kayıpları takip eden İngiltere merkezli Airwars Platformu'nun internet sitesinde yer alan açıklamada ise ABD operasyonlarında yaşanan sivil ölümlerinin Pentagon raporundaki sayının yaklaşık 5 katı olduğu öne sürüldü.

Açıklamada, sadece ABD hava saldırılarında 102 sivilin öldürüldüğü iddia edildi.

YALNIZCA HAVA OPERASYONLARINDA 89 SİVİL ÖLDÜ

Öte yandan, Airwars Platformu'nun açıklamasında, Birleşmiş Milletler Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) verilerine göre, yalnızca Afganistan'daki ABD hava operasyonlarında 89 sivil öldüğü ve 31 kişinin de yaralandığına işaret edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...