Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 14:08

ABD ordusunda taciz ve tecavüz skandalı

ABD ordusu içinde 11 yılda 135 bin cinsel saldırı ve 509 bin cinsel taciz vakasının görüldüğü ortaya çıktı. Komuta kademesinin ise bu sorunu çözme konusunda başarısız olduğu tespit edildi.

ABD ordusunda taciz ve tecavüz skandalı
ABD,ordu,taciz,tecavüz,dünya

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in ordudaki cinsel taciz olaylarının incelenmesi için oluşturduğu bağımsız inceleme komisyonu raporunu tamamladı.

Rapor, ordunun komuta kademelerine yönelik ağır eleştirilere yer verdi. Cinsel saldırı ve taciz olaylarının bilançosunu da gözler önüne serdi.

İncelemelerde son 11 yılda ABD ordusunda, 135 bin cinsel saldırı ve 509 bin cinsel taciz vakasının görüldüğü ortaya çıktı. Buna karşın komuta kademesinin bu sorunu çözme konusunda başarısız olduğu tespit edildi.

Rapoda, “Komuta kademesi Amerika’nın kız ve oğullarını yüzüstü bıraktı. Ve askerler bunu biliyor” İfadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...