Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Kasım 2021 09:15

ABD Pfizer/BioNTech aşısı için tüm yetişkinlere 3. doz onayı istedi

ABD'deki tüm yetişkinlere Pfizer/BioNTech aşısının 3. doz Covid-19 aşısı için onay başvurusu yapıldı.

ABD Pfizer/BioNTech aşısı için tüm yetişkinlere 3. doz onayı istedi
abd,,biontech,,3.doz,,covid-19,,koronavirüs,

Amerika Birleşik Devletleri, Covid-19 aşısı üreticisi Pfizer/BioNTech, 3. doz, güçlendirici aşının tüm yetişkinlere uygulanması için Gıda ve İlaç Dairesinden (FDA) onay istedi. Şirket, 3. doz aşı kampanyasını daha da genişletmenin zamanını geldiğini belirtmek amacıyla 10 bin kişi üzerinde yapılan çalışmanın sonuçlarını FDA ile paylaştı.

Çalışmada güçlendirici dozun Covid-19 enfeksiyonuna karşı korumayı tekrar yüzde 96'ya çıkarabileceği sonucuna vardı, yan etkilerin 'ilk iki dozda görülenlere benzer' olduğu belirtildi.

ABD Pfizer/BioNTech aşısı için tüm yetişkinlere 3. doz onayı istedi

Eylül ayından beri Pfizer/BioNTech aşısının 3.dozunu yaşlı Amerikalılar ve virüse karşı savunmasız diğer gruplar olabiliyordu. Biden yönetimi, ilk olarak tüm yetişkinlere 3. dozu uygun görmüş fakat eylül ayında FDA'nın bilimsel danışmanlarının itirazıyla bu uygulama ertelenmişti.

FDA'nın tüm yetişkinler için Pfizer-BioNTech güçlendiricilerine yetki vermesi durumunda, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin, bunların nasıl kullanılacağına ilişkin önerilerde bulunması bekleniyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...