Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2022 13:41 - Güncelleme : 03 Ağustos 2022 13:48

ABD, Putin’in ‘gizli kız arkadaşı’ Kabaeva'yı yaptırım listesine alındı!

Rusya’ya ve Putin’e uygulanan yaptırımlara bir yenisi eklendi. ABD son olarak Rusya Devlet Başkanı Putin’in ‘gizli kız arkadaşı’ Alina Kabaeva’yı yaptırım listesine aldı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
ABD, Putin’in ‘gizli kız arkadaşı’ Kabaeva'yı yaptırım listesine alındı!
Kabaeva,putin,abd,yaptırım

ABD’den Putin’i kızdıracak yeni bir hamle daha geldi. Ukrayna işgali sonrasında ağır yaptırımlara maruz kalan Rusya ve Putin’e bir yenisi eklendi. Rus oligark ve şirketlerle yaptırım yağmuruna tutan Washington yönetimi bu sefer Putin’in ‘gizli kız arkadaşı’ olarak bilinen Alina Kabaeva’yı yaptırım listesine ekledi.

PUTİN İLE YAKIN İLİŞKİSİ NEDENİYLE YAPTIRIM LİSTESİNDE

ABD Hazine Bakanlığı'nın açıklamasında, Kabaeva'nın “Rusya'da üst düzey yetkili olması ve Putin'le yakın ilişkisi nedeniyle” yaptırım listesine alındığı belirtildi.  Eski bir jimnastikçi ve milletvekili olan 39 yaşındaki Kabaeva, şu anda Kremlin yanlısı bir medya grubunun başkanı olarak görev yapıyor.

Hatırlanacağı üzere Avrupa Birliği ve İngiltere de Kabayeva’yı yaptırım listesine almıştı.

SIR GİBİ SAKLANIYOR

Putin, yıllardır herkesten sır gibi sakladığı sevgilisi ve 4 çocuğunun annesi olduğu iddia edilen kendisinden 31 yaş genç Kabaeva ile 2001 yılında eski jimnastikçi 18 yaşındayken tanışmıştı. Kabaeva, 2 Olimpiyat madalyası, 14 Dünya Şampiyonası madalyası ve 25 Avrupa Şampiyonası madalyası ile ritmik jimnastik tarihinin en madalyalı jimnastikçilerinden biri olarak tanınıyor. Sporu bıraktıktan sonra siyasete atılan Kabaeva, Putin'in partisinden milletvekili seçilmişti.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...