Tgrt Haber
17 Mart 2016 16:12

ABD, 'Rusya ile savaşacak durumda değiliz'

ABD Kara Kuvvetleri Komutanı General Mark Milley, ABD ordusunun şu anda Rusya ile savaşacak seviyede olmadığını vurguladı.

ABD, 'Rusya ile savaşacak durumda değiliz'
abd, rusya, savaş,

ABD Kongresi Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde konuşan Milley, ABD ordusunun Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore gibi 'süper güçlerle' savaşmaya ne kadar hazır olduğuna ilişkin çekinceleri olduğunu belirtti.
'GÜCÜMÜZ IŞİD, EL KAİDE VEYA EL NUSRA'YA YETER'
Milley, ABD Kara Kuvvetleri'nin mevcut durumunun askeri hedefleri gerçekleştirecek seviyede olmadığını söyleyerek, "IŞİD, El Kaide ya da El Nusra Cephesi ile savaşabiliriz. Ancak risk seviyesi yükseldiğinde düşmanlarla karşı karşıya gelmek başka bir durum" ifadelerini kullandı.
HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI DA AYNI FİKİRDE
Öte yandan komitedeki görüşmelerde söz alan ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Deborah Lee James de Rusya gibi bir ülkeye karşı koyacak güçte olmadıklarını vurguladı.
Sorunun sadece finansmanla ilgisi bulunmadığını kaydeden James, eğitim için yeterli zaman bulunamamasını mevcut durumun gerekçesi olarak gösterdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...