Tgrt Haber
24 Kasım 2014 18:14

ABD Savunma Bakanı Hagel görevinden istifa etti

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel istifa etti. Hagel'ın istifasını kabul eden Obama, konuyla ilgili açıklamasında 'kararı alırken zorlandıklarını' söyledi.

ABD Savunma Bakanı Hagel görevinden istifa etti
abd, savunma bakanı hagel, istifa, ışid,

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, istifa etti. Hagel'in istifasını kabul eden Başkan Barack Obama, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İstifa kararı için zorlandıklarını söyleyen Obama, "Son 2 yıldır Hagel ile çalışmış olmaktan gurur duyuyorum" dedi. Obama'nın açıklamasına göre; Hagel, halefi göreve başlayana kadar savunma bakanlığını sürdürecek. Amerikan New York Times gazetesi, istifanın nedeninin Obama'nın Afganistan, Irak ve IŞİD konusunda Savunma Bakanı Chuck Hagel'la yaşadığı fikir ayrılığı olduğunu ileri sürdü. Obama'nın özellikle IŞİD'le mücadelede Hagel'ın yanlış isim olduğunu düşündüğü iddia edildi.

İKİ HAFTA ÖNCE KONUŞULDU

İstifayı Obama ve Hagel'ın iki hafta önce konuştuğu ve şu anda koltuğu bırakmanın tam zamanı olduğu konusunda görüş birliğine vardıkları da iddialar arasında.

ABD Başkanı Obama yeni bir savunma bakanı atayana kadar Chuck Hagel'ın görevinde kalacağı da belirtildi.

ÜÇ İSİM VAR

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'ın boşaltacağı koltuk için Michele Flournoy, Jack Reed ve Ashton Carter'ı ismi geçiyor.

Obama'nın kabinesindeki tek Cumhuriyetçi olan Chuck Hagel, 2013'de bu göreve getirilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...