Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2015 09:37

ABD Savunma Bakanı'ndan Irak'a sürpriz ziyaret

ABD'nin İncirlik Üssü'ne dün gelen ABD Savunma Bakanı Ashton Carter bugün Irak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Carter'ın Irak'taki ziyaretinin ana gündemi DAEŞ'le mücadele olacak.

ABD Savunma Bakanı'ndan Irak'a sürpriz ziyaret
ABD Savunma Bakanı, Ashton Carter, incirlik, ırak,

 Irak'ın başkenti Bağdat'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, bu ülkedeki ABD'li komutanlarla buluştu. Carter'ın gündeminde terör örgütü DAEŞ'le mücadelenin daha da güçlendirilmesi olduğu belirtildi. Sürpriz Irak ziyareti öncesi açıklama yapan ABD Savunma Bakanı Carter, Irak'ta DAEŞ'le mücadele eden ABD'li komutanlardan cephedeki son bilgileri alacağını ve bundan sonra izlenecek stratejiyi konuşacaklarını söyledi. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, DAEŞ'e karşı daha etkili mücadele edebilmek amacıyla dünyanın farklı bölgelerindeki askeri üslerini, birbiriyle ilişkili anti-terör üsleri olarak kullanmak için hazırlık yaptığını duyurmuştu. DAEŞ'in Güneydoğu Asya'da giderek artan bir tehdit haline geldiğine dikkat çeken ABD Savunma Bakanı Carter, "Amerikan anti-terör ağlarını birbirine bağlama ve böylece teröre karşı daha etkili mücadele etme fikrinin arkasındaki bu durumu görmemiz gerek" demişti. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter dün İncirlik'teki ABD askerleriyle bir araya gelmişti. İncirlik'te konuşlu ABD Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanlığı bünyesinde yaklaşık bin 400 personel görev yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...