Tgrt Haber
07 Eylül 2022 20:35 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 21:14

ABD'den gerilimi arttıracak hareket: Sınırda PKK'lı teröristlere tank savar eğitimi verdi

Türkiye, ABD’nin terör örgütü PKK mensuplarına verdiği eğitimlerden rahatsızlığını her defasında dile getiriyor. Türkiye’nin bütün çağrılarına rağmen yeni skandallara imza atan ABD ordusu, Suriye’nin kuzeydoğusunda PKK’lı teröristlere silah eğitimi verdiği ortaya çıktı. Teröristlere güdümlü füze eğitimi verildiği öğrenilirken ABD’nin bu hareketinin bölgedeki gerilimi arttıracağı öngörülüyor.

Fotoğraf: Arşiv
ABD,YPG,PKK,Suriye
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik olası operasyon öncesi ABD’den gerilimi arttıracak bir hareket daha geldi. Eli kanlı terör örgütü PKK’nın işgal ettiği bölgelerde varlığını gösteren ABD güçleri, teröristlere verdiği silahlı eğitim desteğini sürdürüyor.

240 TERÖRİSTE TANK SAVAR EĞİTİMİ VERİLDİ

ABD Özel Kuvvetleri, Malikiyye'nin Türkiye ve Irak sınırına yakın bölgesinde 240 YPG/PKK'lı teröriste verdiği silahlı eğitimde, hafif ve orta menzilli tank savarlar ile atış yapıldı. Çok sayıda ABD yapımı "Bradley" tipi zırhlı muharebe aracının kullanıldığı eğitim öncesi ABD’ye ait helikopterlerin dün eğitim alanın keşif uçuşu yaptığı öğrenildi.

ABD'den gerilimi arttıracak hareket: Sınırda PKK'lı teröristlere tank savar eğitimi verdiFotoğraf: Arşiv

ABD 2015’TEN BU YANA BÖLGEDE EĞİTİM VERİYOR

Terör örgütü DEAŞ'a karşı kurulan koalisyon içerisinde yer alan ABD, Fırat'ın doğusundaki Haseke ve Deyrizor topraklarında YPG/PKK'lı teröristlere daha önce de çeşitli silahlı eğitimler ve tatbikatlarla destek olmuştu. ABD ve öncülük ettiği koalisyon güçleri, 2015'ten bu yana binlerce YPG/PKK'lı teröriste silahlı eğitim verdi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...