Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ocak 2019 13:32

ABD Suriye'den ne zaman çekilecek? İşte ilk açıklama

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen haftalarda aldığı Suriye'den çekilme kararının uygulanacağı tarih belli oldu.

ABD Suriye'den ne zaman çekilecek? İşte ilk açıklama
abd,suriye,donald trump

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’de bulunan 2 bin ABD askerini ülkeden çekme kararı sonrasında yeni bir açıklama geldi. ABD Başkanı’nın yavaş yavaş ayrılacağını duyurmasının ardından ismini açıklamak istemeyen bir yetkili Suriye’den çıkış sürecinin takvimini verdi.

ABD'NİN ÇEKİLMESİ 4 AY SÜRECEK
New York Times’a konuşan yetkililer, “Trump, askerlerinin 4 ay içerisinde çıkmasına karar verdi” ifadesini kullandı. 2 hafta öncesinde verilen kararda 30 gün süre veren Trump, son dönemde çekilme sürecinin yavaş olacağını dile getirmişti. Geçen hafta Irak’a giderek açıklamalarda bulunan Trump’ın bölgedeki yetkililere çekilme sürecinin aylar süreceğini dile getirmişti. New York Times, Trump’ın General Paul LaCamera’ya çekilme sürecinin aylar süreceğini söylediğini vurguladı.

TRUMP KARARINI DEĞİŞTİRDİ
Gazete, Trump’ın Suriye’den çıkma kararının arkasında bölgede olası bir krizin önüne geçilmesinin olduğunu dile getirdi. Trump’ın bazı kurmayları henüz çekilme takviminin detaylarının belli olmadığını ve bazı detayların belirsiz olduğunu aktardı. Yetkililer Trump’ın süreç ile ilgili olarak fikrini çok hızlı bir şekilde değiştirdiğini de vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...