Tgrt Haber
08 Ağustos 2018 02:36

ABD, Suudi Arabistan ve Kanada'yı sorunlarını çözmeye çağırdı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Suudi Arabistan'ın, Kanada'nın Riyad Büyükelçisini istenmeyen kişi ilan etmesi ve bu ülkeyle tüm ticari ilişkilerini dondurduğunu duyurmasıyla devam eden krizle ilgili, iki hükümete de sorunlarını çözme çağrısında bulundu.

ABD, Suudi Arabistan ve Kanada'yı sorunlarını çözmeye çağırdı
abd,

Sözcü Nauert, Suudi Arabistan ve Kanada arasındaki krizle ilgili  açıklamasında, "İki hükümeti de sorunları çözmeye davet ediyoruz. Bu diplomatik  bir sorun. Suudi Arabistan ve Kanada sorunları birlikte çözebilir. Suudi  hükümetine, yasal süreçlerle ilgili bilgileri kamuoyuyla paylaşmasını  öneriyoruz." diye konuştu.

İnsan hakları ihlallerine ilişkin düzenli olarak Suudi Arabistan'la  görüştüklerini söyleyen Nauert, "Kanada konusunu da görüştük. Arkadaşlar,  müttefikler. Taraflar diplomatik olarak sorunlarını çözmeli, bunu biz onlar için  yapamayız. Sorunu birlikte çözmeliler." dedi.

Suudi Arabistan güvenlik makamlarının, bazı insan hakları  aktivistlerini gözaltına almasının ardından Kanada'dan yapılan açıklamalar, iki  ülke arasında diplomatik krize neden olmuştu.

Suudi Arabistan dün Kanada'nın Riyad Büyükelçisini istenmeyen kişi  ilan ettiğini, ülkeyi terk etmesi için 24 saat süre verdiğini ve bu ülkeyle tüm  ticari ilişkilerini dondurduğunu duyurmuş ayrıca Kanada ile eğitim, burs ve  öğrenci değişimi programlarını da durdurduğunu açıklamıştı.

Riyad yönetimi, bu kapsamda aldığı kararlara ek olarak Suudi Arabistan  Hava Yollarının, 13 Ağustos'tan itibaren Kanada'nın Toronto kentine uçuşları  durduracağını ifade etmişti.

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, Riyad Büyükelçisinin  istenmeyen kişi ilan edilmesinden derin endişe duyduklarını belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...