Tgrt Haber
06 Kasım 2021 13:14

ABD Temsilciler Meclisi 10 katrilyon liralık altyapı planına onay verdi

ABD’de Temsilciler Meclisi 10 katrilyon liralık altyapı planına onay verdi. Plan, demokratlar için "zafer" niteliği taşıyor.

ABD Temsilciler Meclisi 10 katrilyon liralık altyapı planına onay verdi
Temsilciler meclisi

ABD’de Temsilciler Meclisi, Başkan Joe Biden yönetiminin 10 katrilyon liralık altyapı planını oyladı. Yapılan oylamada altyapı paketi, 206'ya karşı 228 oyla kabul edildi. Demokratlardan 6 isim "hayır" oyu kullanırken, 13 Cumhuriyetçi isim ise "evet" oyu verdi. Plan, yasalaşması için ABD Başkanı Joe Biden’a sunulacak. Altyapı paketi, Ağustos ayında 19 Cumhuriyetçi ismin de desteğiyle Senato'dan geçmişti.

GENİŞ ÇAPLI YENİLEME 

Altyapı planı kapsamında 8 yıl içinde yaklaşık 10 katrilyon liralık harcama yapılması planlanıyor. Paket, otoyolların, köprülerin, şehir içi toplu taşıma sistemlerinin ve demiryolu ağlarının modernizasyonunu, ayrıca temiz içme suyu, yüksek hızlı internet ve ülke çapında elektrikli araç şarj istasyonları için ayrılan kaynakları içeriyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...