Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Şubat 2018 14:40

ABD, teröristlere verdiği eğitimleri açıkça paylaşıyor

ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, sosyal medya hesabından PKK terör örgütünün uzantısı SDG'li teröristlere verdikleri patlayıcı eğitiminin fotoğraflarını paylaştı.

ABD, teröristlere verdiği eğitimleri açıkça paylaşıyor
abd,,sdg,,terörist,

Bugüne kadar, destek verdikleri terör örgütleriyle ilgili çelişkilerle dolu açıklamalar yapan ABD yönetimi, bu kez de terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin paravanı SDG'ye verdikleri eğitimleri fotoğrafladı.

Suriye'de ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, sosyal medya platformu Twitter üzerinden PKK terör örgütünün uzantısı SDG mensubu teröristlere verdikleri eğitimden fotoğraflar paylaştı.

"SDG'li öğrenciler, temel patlayıcı kurma dersine katıldı. Kir içinde gezinen kursiyerler, sahte el yapımı paylayıcıları ortaya çıkarmayı ve tehditleri yok etmeyi öğrendiler. Koalisyon bu eğitimlerle, ortaklarının kapasitesini artırarak, güvenlik gücünü geliştirmeye odaklanıyor."

ABD, teröristlere verdiği eğitimleri açıkça paylaşıyor

Daha önce ABD'li komutan Orgeneral Raymond Thomas, PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin adını, kendilerinin tavsiyesiyle "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) olarak değiştirdiğini itiraf etmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...