Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Aralık 2015 02:44

ABD, Türkiye ile ilgili o iddiaları reddetti

ABD Dışişleri, Rusya'nın, ‘Türkiye DAEŞ’le petrol ticareti yapıyor’ iddiasını reddetti. Yetkililer, DAEŞ’le petrol kaçakçılığına dair yeterli delil olmadığını ifade etti.

ABD, Türkiye ile ilgili o iddiaları reddetti
abd, daeş, petrol, türkiye, rusya

ABD Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileri, Rusya'nın Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesi üzerine ortaya attığı "Türkiye ile DAEŞ petrol ticareti yapıyor" suçlamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yetkililer, "Rusya, içinde bir sürü bilginin yer aldığı, güzelce renklendirilmiş bir internet sitesi oluşturmuş ama bizim değerlendirmemiz, Türkiye ile DAEŞ'in kontrol ettiği alanlar arasında büyük ölçüde petrol kaçakçılığı olmadığı yönünde" dedi. ABD'li yetkililer, kaçakçılığın azaldığına inandıklarını ve bunun bir ölçüde Türklerin çabalarıyla olduğnu söyledi. Yetkililer, DAEŞ'in kontrolünde bulunan alanlardaki petrolü genelde Suriye rejiminin kontrol ettiğini bölgelere ve Irak içlerine gittiğini belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...