Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Nisan 2020 09:10

ABD, uçak gemisinden 2 bin 700 askerini tahliye ediyor

Korona virüs vakalarının görülmesinden sonra 5 bin mürettebatıyla Büyük Okyanus'taki Guam Adası'nda demirleyen Amerikan uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'den korona virüs şüphesiyle 2 bin 700 personelin tahliye edileceği açıklandı.

ABD, uçak gemisinden 2 bin 700 askerini tahliye ediyor
USS Theodore Roosevelt,,korona virüs

ABD Deniz Kuvvetleri, Guam Adasında karantinaya alınan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinde korona virüs tespit edilmesinin ardından askeri personelin tahliye edileceğini duyurdu.

Donanma Operasyonları Komutanı Amiral Michael Gilday, cuma gününe kadar USS Theodore Roosevelt'de bulunan 5 personelden, 2 bin 700’nün tahliye edileceğini açıkladı.

'Geminin tamamının tahliye edilmesi söz konusu değil'

Askeri geminin ülkenin güvenliği için orada kalması gerektiğini belirten Gilday, bu nedenle geminin tamamının tahliye edilmesinin söz konusu olmadığını, geminin komutanı ve sağlık görevlilerinin de tam tahliye yönünde bir talebi bulunmadığını açıkladı.

Guam Adası'nda demirleyen Amerikan uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'in kaptanı Brett Crozier, personelin tahliye edilip karada karantinaya alınmaması halinde çok sayıda kişinin ölebileceği uyarısında bulunarak, 30 Mart’ta Pentagon'a bir mektup gönderdiği ortaya çıkmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...