Tgrt Haber
08 Haziran 2022 09:09 - Güncelleme : 08 Haziran 2022 09:19

Asya'da gerilim hat safhada! ABD ve Japonya'dan Kuzey Kore'ye gözdağı: Jetler havalandı

Kuzey Kore’nin yaptığı füze denemeleri Asya’da gerginliği hat safhaya çıkardı. Japonya ve ABD, gözdağı vermek için Japon Deniz’inde savaş uçaklarıyla bir tatbikat düzenledi.

Asya'da gerilim hat safhada! ABD ve Japonya'dan Kuzey Kore'ye gözdağı: Jetler havalandı
ABD,Japonya,Kuzey Kore,Tatbikat

Kuzey Kore, Japonya ve Güney Kore’nin bütün çağrılarına rağmen felaketle sonuçlanabilecek balistik füze denemelerine devam ediyor. Kuzey Kore’nin hafta sonu gerçekleştirdiği füze denemesinden sonra Asya’da gerilim hat safhaya çıktı.

Balistik füze denemesinin ardından ABD ve Japonya, Kuzey Kore’ye gözdağı vermek için Japon Denizi’nde bir tatbikat düzenledi.

“KUZEY KORE’YE CEVAP NİTELİĞİNDE TATBİKAT”

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Japonya ile ABD, Pyongyang'ın hafta sonu kısa menzilli 8 balistik füze fırlatışına cevap niteliğinde askeri bir tatbikat gerçekleştirildiğini duyurdu.

ABD ve Japonya’nın boy gösterisi yaptığı tatbikata, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetlerine (ASDF) ait dört F-15, ve Misawa üssünden ABD Hava Kuvvetlerine ait iki F-16 katıldı.

Tatbikatta, Japonya ve ABD’nin her duruma müdahale edecek gücü vurgulanırken iki ülkenin yakın işbirliğine dikkat çekildi.

KUZEY KORE, 2022’DEN BU YANA 17 KEZ ATEŞLEDİ

Öte yandan iki ülke, Kuzey Kore'nin biri kıtalararası olmak üzere 3 balistik füze denediği 25 Mayıs'ta da benzer bir askeri tatbikat düzenlemişti. 5 Haziran'daki son denemeyle birlikte Kuzey Kore 2022 başından bu yana 17. defa füze denemesi yapmış oldu.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...