Tgrt Haber
13 May 2022 18:00 - Güncelleme : 13 May 2022 19:15

Son dakika! Savaşın başından bu yana bir ilk: ABD ve Rus Savunma Bakanları görüştü

Son dakika haberi: Rusya-Ukrayna savaşından bu yana ilk kez ABD ve Rusya savunma bakanları, telefonda görüştü. Bu üst düzey temasta Llyoyd Austin, mevkidaşı Sergey Şoygu'ya acil ateşkes çağrısı yaparken iletişim kanallarının açık olmasının önemine dikkat çekti.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Savaşın başından bu yana bir ilk: ABD ve Rus Savunma Bakanları görüştü
Rusya,Ukrayna,ABD,Savaş

Vladimir Putin’in 24'ta verdiği saldırı emri ile Rus ordusunun Ukrayna’yı işgal girişiminin 79. gününde çatışmalar devam ediyor. Rusya, Ukrayna’nın farklı bölgelerinde sivillere yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırılarla savaş suçu işliyor.

Savaşın bir an önce son bulması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle Türkiye’de gerçekleştirilen müzakere görüşmelerinden barış çıkmazken, sivillerin tahliyesi için açılan insani koridorların olduğu bölgelere de Rus ordusu saldırılar gerçekleştirdi.

Rusya’nın bu işgal girişimine son vermesi uygulanan sert yaptırımlara rağmen geri adım atmayan Vladimir Putin’in işgal girişiminde başarıya ulaşmak için askeri komutada değişikliklere gittiği iddia edildi.

İLK KRİTİK TEMAS

Gelen son dakika haberinde, dünyanın diken üstünde takip ettiği savaşın başından bu yana bir ilk yaşandı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü. Austin, Ukrayna'da acil ateşkes çağrısı yaptı, iletişim kanallarının açık olmasının önemine vurgu yaptı.

ABD'DEN RUSYA'YA ATEŞKES ÇAĞRISI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bakan Lloyd Austin, 18 Şubat'tan bu yana Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile ilk kez 13 Mayıs'ta görüşmüştür. Bakan Austin, (Rusya'ya) Ukrayna'da acil ateşkes çağrısında bulunmuş ve iletişim kanallarının açık tutulmasının önemine dikkati çekmiştir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...