Tgrt Haber
16 Aralık 2015 13:51

ABD ve Rusya Türkiye için anlaştı

ABD ve Rusya anlaştı: Türkiye'nin Suriye sınırını BM izleyecek.

ABD ve Rusya Türkiye için anlaştı
abd,rusya,türkiye,

Washington ve Moskova yönetimlerinin, Türkiye'nin Suriye sınırında IŞİD'in petrol ticaretini engellemek için yürüttüğü faaliyetlerin Birleşmiş Milletler Antiterör Komitesi tarafından denetlenmesi ve Güvenlik Konseyi'ne rapor edilmesi konusunda anlaştığı belirtildi.ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, önceki gün gerçekleştirdiği Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmeden ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.
Defense One sitesinde Daniel DePetris tarafından kaleme alınan yazıya göre, Moskova ve Washington yönetimleri, IŞİD'in en büyük gelir kaynağı olan petrol ticaretinin durdurulması için BM Güvenlik Konseyi'ni devreye sokma konusunda görüş birliğine vardı. Bu çerçevede, BM Antiterör Komitesi'nin IŞİD'e sınırı olan ülkelerin örgütün petrol ticaretini engellemeye yönelik faaliyetlerini denetlemesi kararı verildi.
Türkiye'yi BM Antiterör Komitesi denetleyecek
Obama ve Putin, Antiterör Komitesi'nin, Türkiye'nin IŞİD'e karşı aldığı önlemleri Güvenlik Konseyi'ne rapor etme konusunda teşvik edilmesi konusunda anlaştı. İki lider ayrıca ileride daha ciddi önlemlerin tartışılabileceği konusunda mutabık kaldı.
Karar'ın haberine göre; Rusya, 24 Kasım'da Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye'nin IŞİD'in petrol ticaretine göz yumduğu ve IŞİD'le birlikte petrol ticareti yaptığı şeklinde propagandaya başlamıştı.

Türkiye ise son aylarda IŞİD'in sınır bölgesinde militan geçişi ile silah ve petrol kaçakçılığı faaliyetlerine yönelik önlemleri artırmış, son olarak Kilis'te 82 kilometrelik bir duvar inşaatına başlanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...