Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Haziran 2021 11:31

ABD ve Suudi Arabistan askerlerinden ortak tatbikat

Suudi Arabistan'ın kuzeybatı bölgesinde, Suudi Arabistan ve ABD askerleri, ortak tatbikata başladı.

ABD ve Suudi Arabistan askerlerinden ortak tatbikat
ABD,,Suudi Arabistan,,askeri tatbikat

ABD ile Suudi Arabistan ortak tatbikata başladı. Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen tatbikat iki ülke arasında askeri işbirliğini artırmayı amaçlıyor.

GENİŞ KAPSAMLI TATBİKAT

Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, Suudi Arabistan Kara Kuvvetleri (RSLF) ve ABD Ordusu Kara Kuvvetleri’nin (AGF), Suudi Arabistan'ın kuzeybatı bölgesinde geniş kapsamlı bir ortak tatbikata başladığını duyurdu. Bakanlık, Şahin Pençeleri 4 (Falcon Claws 4) adlı tatbikat ile Suudi Arabistan ve ABD arasındaki askeri ilişkileri güçlendirmeyi ve askeri kavramları birleştirmeyi amaçlandığını açıkladı.

ABD ve Suudi Arabistan askerlerinin tatbikatının, iki ülkenin askeri deneyimlerini paylaşmaya, askeri mühimmat geliştirmeye, askeri hazırlık seviyesini arttırmaya ve dış tehditle yüzleşmeye katkı sağlayacağı da aktarıldı.

ABD ve Suudi Arabistan askerlerinden ortak tatbikat

YEMEN KRİZİ

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda hükümet bağlı güçlere doğrudan ve dolaylı olarak destek sağlayan Suudi Arabistan, süreçte ağır kayıplar verdi.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...