Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Mart 2014 15:56

ABD vize sınırlamasına gidecek

ABD yönetimi, Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit eden Rus ve Kırımlılara vize sınırlamaları getirme kararı aldı.

ABD vize sınırlamasına gidecek
ABD vize sınırlamasına, ABD vize sınırlamasına gidecek, ABD'de vize sınırlaması kararı,

ABD yönetimi, "Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tehdit eden Rus ve Kırımlılara" vize sınırlamaları getirme kararı aldı. ABD Başkanı Barack Obama'nın ayrıca "Ukrayna'daki demokratik süreç ve kurumlara zarar veren eylemlerden sorumlu olanlara yaptırım uygulanmasına izin veren" bir kararnameye de imza attığı ifade edildi. ABD yönetiminin bu kararı, AB liderlerinin Rusya’ya karşı devreye sokulabilecek "önlemleri" ele almak için olağanüstü nitelikli zirvede bir araya geldiği sırada açıklandı.
AB ülkeleri arasında Ukrayna'daki gelişmelere ilişkin tutumu nedeniyle Rusya’ya yaptırım uygulama konusunda tam bir görüş birliği olmaması nedeniyle, "uyarı dozu yüksek, yaptırım boyutu düşük" bir dizi kararın çıkma olasılığının yüksek olduğuna dikkat çekiliyor. NATO da dün Ukrayna’daki son gelişmeler bağlamında Rusya ile işbirliğini gözden geçirme kararı almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...