Tgrt Haber
12 May 2021 19:55

ABD Xiaomi‘yi kara listeden çıkarıyor

ABD hükümeti, Trump dönemi kara listeye alınan Xiaomi’yi mahkeme kararı kapsamında kara listeden çıkarıyor.

ABD Xiaomi‘yi kara listeden çıkarıyor
Xiaomi,ABD,Yaptırım,Çin,Şirket,Hisse,Borsa

ABD Savunma Bakanlığı’nın eski başkan Donald Trump döneminde kara listeye alınan Xiaomi’yi kara listeden çıkartılacağı bildirildi. Eski Başkan Donald Trump’ın görevindeki son günlerde, ABD Savunma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı tarafında “Çin ordusu bağlantılı şirket” olarak listeye alınan Xiaomi’nin kara listeden çıkarılması konusunda uzlaşma sağlandı.

KARARIN ARDINDAN ŞİRKET HİSSELERİ ARTTI

Kararın ardından şirket hisseleri yüzde 6 Hong Kong borsasında değeri artarken Xiaomi sözcüsü, şirketin son gelişmeleri yakında takip ettiğini belirtti.

OCAK AYINDA KARA LİSTEYE ALINMIŞTI

Şirket hisseleri Ocak ayında kara listeye alınmasından sonra yüzde 20 düşerken, şirkete yatırımların yapılmaması da bu durumda etkili olduğu bildirildi.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, koltuğu devretmeye sayılı günler kala Çin ordusu veya hükümetine yardım etme şüphesinden dolayı aralarında Xiaomi'nin de yer aldığı dokuz Çinli şirketi kara listeye aldı.Karara göre ABD'li yatırımcıların Xioami'ye yatırım yapması yasaklandı ve yatırımlarını geri çekmesi istendi.

“KARAR GERÇEKLE ÖRTÜŞMÜYOR”

Xiaomi ise kara listeye alınmasının ardından yayınladığı resmi açıklamada, “Şirket, 29 Ocak 2021 tarihinde ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı aleyhine dava açmış bulunmaktadır. Şirket, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı tarafından kara listeye dahil edilmesi kararının gerçekle örtüşmediğine ve şirketi hukuki süreçlerden yoksun bıraktığına inanmaktadır” ifadelerini kullanmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...