Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ekim 2021 10:12

ABD'de 'Afganistan'dan geri çekilme' soruşturması! Taşlar yerinden oynayacak

ABD Dışişleri Bakanlığı, Başkan Biden yönetiminin Afganistan'dan çekilme sürecine ilişkin bir dizi soruşturma başlattı. Ayrıca Savunma Bakanlığı ve Afganistan Yeniden Yapılanma Özel Müfettişi gibi kurumların da geri çekilmeyle ilgili benzer soruşturmalar başlatması bekleniyor.

ABD'de 'Afganistan'dan geri çekilme' soruşturması! Taşlar yerinden oynayacak
ABD,Afganistan,Geri çekilme

ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Afganistan'daki son diplomatik hamlelerine ilişkin bir dizi soruşturma başlattı. Soruşturma ABD’nin Taliban’dan çekilme sürecini kapsıyor. İnceleme, Dışişleri Bakanlığı'nın Özel Göçmen Vizesi programına, ABD'ye mülteci olarak başvuran Afganlara, mültecilerin ve vize alanların yeniden yerleştirilmesine ve Kabil'deki ABD Büyükelçiliğinin acil tahliyesine odaklanacak. Ayrıca Savunma Bakanlığı ve Afganistan Yeniden Yapılanma Özel Müfettişi de dahil olmak üzere pek çok kurumun geri çekilmeyle ilgili benzer soruşturmalar başlatması bekleniyor. 

ABD'de 'Afganistan'dan geri çekilme' soruşturması! Taşlar yerinden oynayacak

BIDEN İSTİFAYA ÇAĞIRILMIŞTI

ABD’de Başkan Biden, ABD birliklerinin geri çekilmesiyle ilgili olarak eleştirilerin hedefinde olmuştu ve istifaya çağrılmıştı. Biden, Taliban'ın Kabil'deki ABD Büyükelçiliği'ne, Kuzey Vietnamlıların 1975'te Saygon'daki ABD Büyükelçiliği'ne saldırdığı gibi saldırmayacağına dair güvence vermişti. Ancak Kabil'deki görüntüler ve yaşanan olaylar Biden’ı zor durumda bıraktı. Pek çok ABD vatandaşı ve ABD müttefiki, Taliban'ın eline geçtiği Afganistan’da mahsur kaldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...