Tgrt Haber
04 Temmuz 2022 20:19 - Güncelleme : 04 Temmuz 2022 22:28

ABD'de Bağımsızlık Günü kutlamalarına silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

ABD’nin Illinois eyaletindeki Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirilirken, kutlamalara katılan kişilerin yaşadığı büyük panik kameralara yansıdı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber / İHA
ABD,saldırı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Illinois eyaletindeki Highland Park'taki Central Street'te organize edilen Bağımsızlık Günü kutlamaları kana bulandı. Korkunç saldırı sonucu çevredeki kişiler büyük panik yaşarken saldırıda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

Yerel basın, saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin de yaralandığını belirtti. Görgü tanıkları ise, en az 20 el silah sesi duyduklarını iddia etti.

KUTLAMALAR İPTAL EDİLDİ

Saldırının ardından Highland Park’ın yakınlardaki Deerfield, Evanston ve Northbrook’ta da Bağımsızlık Günü kutlamaları iptal edildi. Illinois eyalet polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırı aktif bir nişancı durumu olarak nitelendirilerek, Highland Park polisine yardım edildiği belirtildi.

ABD'de Bağımsızlık Günü kutlamalarına silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var

EKİPLER SALDIRGANIN PEŞİNDE

Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot yaptığı açıklamada, "Highland Park'ta yaşanan trajedi yıkıcı. Belediye Başkanı Rotering ile görüştüm ve desteğimizi sundum. Chicago Polis Departmanı yardım sağlıyor. Kolluk kuvvetleri, tetikçiyi gözaltına almak için çok çalışıyor” dedi.

Kaynak: TGRT Haber / İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...