Tgrt Haber
26 Ocak 2022 12:31

ABD'de Biden yönetimine 'F-16' baskısı: Türkiye'nin talebini geri çevirin

ABD’de Temsilciler Meclisi’nden iki üye, Türkiye’ye F-16 satışını durdurulması için Joe Biden yönetimine baskı oluşturuyor. Biden’a iletilen mektupta satışı engellemek için asılsız iddialara yer verildi.

ABD'de Biden yönetimine 'F-16' baskısı: Türkiye'nin talebini geri çevirin
ABD,Türkiye,F-16,F-35

Türkiye’den F-35 savaş uçakları yerine ABD’ye sunduğu F-16 teklifine ilişkin dünya basınından yer alan haberlere göre Joe Biden yönetiminin teklife olumlu baktığı aktarılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın F-16 talebi ile ilgili ABD'de bir süreç söz konusu olduğunu söylediğini belirtmiş, satışa olumlu yaklaşıldığını kaydetmişti.

Ancak ABD’de Temsilciler Meclisi üyelerinden birkaçı bu anlaşmanın yapılmaması için Joe Biden yönetimine baskı kuruyor. Meclisin üyelerinden Gus Bilirakis ve Frank Pallone, Biden yönetimine "Türkiye'nin 40 adet F-16 talebini geri çevirin" çağrısı yaptı. 

TÜRKİYE GÜÇLENDİKÇE RAHATSIZ OLUYORLAR

Joe Biden'a mektup yazan Bilirakis ve Pallone'nin, bölgesinde gün geçtikçe güçlenen Türkiye'den rahatsız oldukları açıkça anlaşılıyor. Mektupta, "Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetimindeki Türkiye, yıllardır askeri gücünü Doğu Akdeniz, Orta Doğu, Güney Kafkasya ve Kuzey Afrika'yı istikrarsızlaştırmak için kullandı." iddiasında bulunuldu.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Yunanistan yanlısı üyeleri, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e mektup yazarak, Türkiye'ye f-16 satışına engel olunmasını istemişlerdi. Yunan lobisine yakınlığıyla bilinen senatörler Robert Menendez ve James Risch, daha da ileri giderek, Türkiye’nin parasını ödediği F-35’lerin, Yunanistan’a verilmesini istemişlerdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...