Tgrt Haber
07 Mart 2020 11:31

ABD’de dev gemide koronavirüs vakası

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kaliforniya eyaleti açıklarına demirleyen Grand Princess isimli lüks yolcu gemisinde bulunan 21 kişide korona virüsünün tespit edildiğini açıkladı.

ABD’de dev gemide koronavirüs vakası
abd,grand princess,kaliforniye,corona virus,korona virüs,salgın hastalık,ölüm,dünya

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında Grand Princess isimli lüks yolcu gemisinde bulunan 21 kişide korona virüsü testinin pozitif olduğunu açıkladı.

Pence bu kişilerin 19'unun mürettebat üyesi, diğer 2 kişinin ise yolcu olduğunu belirtti. Pence ayrıca, virüsün varlığının onaylanmasından sonra, ABD sağlık yetkililerinin geminin ticari olmayan bir limana yönlendirileceğini ve gemide bulunan herkesin tek tek testten geçirileceğini söyledi.

GEMİDE RUS YOLCULAR DA VAR
ABD'de Korona virüsü tespit edilen geminin karantinaya alınmasından sonra Rusya tarafı 4 vatandaşının gemide bulunduğunu açıkladı. 3 bin 500 kişinin bulunduğu gemi hala Kaliforniya'da beklerken ülkeler gemide bulunan vatandaşları ile ilgili kamuoyuna açıklamalar yapıyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, 11 - 21 şubat tarihlerinde seyahatte bulunan gemide 4 Rus vatandaşının bulunduğunu açıkladı. Bu kişilerde henüz korona virüsüne rastlanılmadığı belirtilirken Rusların hala gemide gözlem altında tutulduğu ifade edildi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump, ABD Sağlık Bakanı Alex Azar’la birlikte Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) Atlanta'daki merkezini ziyaret etti. Trump burada yaptığı açıklamada, "Bir hastalığın ne zaman ortaya çıkacağı bilinemez. Ama biz her duruma karşı hazırlıklıyız. Seyahat başta olmak üzere birçok konuda insanlar rahat davranmalı. Paniğe gerek yok. Korona virüs, tıpkı grip gibi, fiziksel olarak zayıf olan yaşlı insanları öldürüyor" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN DEĞİL DOKTOR OLMALIYDIM
Hastalığı hafif atlatan kişilerin istatistiklere dahil edilmediğini bu nedenle de korona virüs kaynaklı ölüm oranlarının yüksek çıktığını belirten Trump, “İyileşenleri görmüyoruz. Bu insanları hesaba katarsak, istatistikler daha iyi çıkacaktır. Çünkü birçok kişi de iyileşiyor" dedi. Virüs hakkında çok bilgi sahibi olduğu belirten Trump, “Doğal bir yeteneğim var. Belki de başkan değil de doktor olmalıydım” ifadelerini kullandı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ
ABD’nin Pensilvanya eyaletine bağlı Bucks County’de korona virüs nedeniyle beş okul tatil edildi. Pensilvanya Valisi Tom Wolf, Delaware County ve Wayne County'de iki korona virüsü vakası saptandığını, bu kişilerin evlerinde karantinaya alındığını açıkladı. Ayrıca, Bucks County’de tatil edilen 5 okulla ile ilgili eyalet sağlık uzmanlarının durumu yakından takip ettiklerini belirtti.

BİR VİRÜSLÜ 2 İLA 4 KİŞİYE BULAŞTIRIYOR
Korona virüsüyle mücadele kapsamında, Ulusal Bölge ve Kent Sağlık Görevlileri Derneği Başkanı George Roberts, Washington'da bir basın toplantısı düzenledi. Roberts, virüsten etkilenen bir kişinin hastalığı 2 ila 4 kişiye bulaştırabildiğini vurguladı. Roberts, korona virüsünde ölüm oranlarının normal gripten yüzde 3,4 yüksek olduğunu belirtti. ABD’de vaka sayısı ise 200’ü geçti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...