Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ağustos 2015 19:18

ABD'de Erika fırtınası alarmı

Florida Valisi, Erika kasırgası nedeniyle acil durum ilan etti.

ABD'de Erika fırtınası alarmı
abd

ABD'nin güneyinden gelen ve Florida eyaletinde etkili olması beklenen tropikal Erika fırtınası nedeniyle, acil durum ilan edildi.

ABD'nin güneyindeki Karayip adalarında etkili olan ve ABD'de de etkili olması beklenen Erika fırtınası, ülkeye gelmeden güney eyaleti Florida'da tedbir amaçlı acil durum ilan edilmesine neden oldu.

Eyalet Valisi Rick Scott'un, eyalette daha az zararla atlatılması için tüm ilçelerde acil durum ilan ettiği Erika, Karayip adalarında etkisini sürdürmeye devam ediyor.

ABD Sahil Güvenliği ise Florida'nın güneyindeki tüm limanları 72 saat içinde fırtınanın neden olabileceği zararlara karşı tedbir almaları için uyarıda bulundu.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Cuma sabahı merkezi Dominik Cumhuriyeti'ne doğru ilerleyen Erika fırtınasının ve yağışın Virjin Adaları ve Porto Riko'nın da etkilendiğini duyurdu.

ABD'li meteoroji uzmanları ise tropikal Erika fırtınasının Hispanyola veya Porto Riko'dan sonra gelecek hafta başında Florida'nın güneyine yaklaştığında etkisini artırarak kasırgaya dönüşebileceğini belirtiyor.

- Karayiplerde 12 kişinin ölümüne, 20 kişinin kaybolmasına neden oldu -

Karayip adası Dominika Başbakanı Roosevelt Skerrit fırtınanın verdiği zararla ilgili açıklamasında, 12 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Fırtına, Karayiplerde enerji hatlarına verdiği zarar yüzünden elektriklerin kesilmesine neden olurken, toprak kaymalarına ve yolların kapanıp, köprülerin yıkılmasına da yol açtı.

Uçuş seferlerinin iptal olduğu ve en az 20 kişinin kayıp olduğu Dominika'da, yolların ve köprülerin zarar görmesi nedeniyle ekiplerinin bölgeye ulaşamadığı ve kurtarma çalışmalarına başlanamadığı belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...