Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Şubat 2016 23:41

ABD'de Fiorina başkanlık yarışından çekildi

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için ön seçim süreci devam ederken Cumhuriyetçi aday adaylarından Carly Fiorina yarıştan çekildiğini açıkladı.

ABD'de Fiorina başkanlık yarışından çekildi
abd, aday,

İlk ön seçimde Iowa'da yüzde 1,9, dün New Hampshire'da yapılan ön seçimde ise yüzde 4,1 oranında oy alan Fiorina bugün yaptığı açıklamayla kampanyasına son verdiğini açıkladı.2010 yılında ABD'nin Kaliforniya eyaletinden senatör olmak için girdiği seçimlerde kaybeden Fiorina, 4 Mayıs 2015'te Cumhuriyetçi Partiden aday adayı olduğunu olduğunu açıklamıştı.ABD'nin önde büyük teknoloji şirketlerinden Hewlet-Packard'ın eski CEO'su olan Fiorina, Cumhuriyetçi Parti aday adayları arasındaki tek kadın aday olarak dikkat çekiyordu.Bir diğer Cumhuriyetçi aday adayı New Jersey Valisi Chris Christie'nin de çarşamba günü adaylığını sona erdirdiğini açıklaması bekleniyor.New Hampshire ön seçimlerinde yüzde 7,4 oy alan Christie, Iowa ön seçimlerinde ise yüzde 1,8 oy alabilmişti. Cumhuriyetçi aday adayları arasında yarışıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...