Tgrt Haber
16 May 2022 07:32 - Güncelleme : 16 May 2022 08:09

ABD’de ırkçı saldırının kan donduran perde arkası: N ve 14 detayı dikkat çekti

New York’ta 10 kişinin ölümüne neden olan ırkçı saldırı ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. 18 yaşındaki saldırgan Payton Gendron’ın, daha önce bir okula silahla saldırı tehdidinde bulunduğu ifade edilirken yarı otomatik silah kullandığı ve silahın namlusunda beyaz renkle "N" kelimesinin ve 14 sayısının yazdığı kaydedildi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD’de ırkçı saldırının kan donduran perde arkası: N ve 14 detayı dikkat çekti

New York'un Buffalo kentinde 18 yaşındaki saldırgan bir süpermarkete silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralandı. Vurulanlardan 4 kişinin süpermarket çalışanı olduğu, ölenler arasında güvenlik görevlisi olan ve saldırgana müdahale etmeye çalışan emekli bir polisin de yer aldığı ifade edildi.

Saldırganın "Payton Gendron" isimli 18 yaşında beyaz bir erkek olduğu açıklanırken saldırganın hedef aldığı 13 kişiden 11'inin siyahi olduğunu belirtildi. Irkçı motifle yapıldığı açıklanan saldırıya ilişkin nefret suçu soruşturması başlatıldı ve soruşturma kapsamında yeni detaylara ulaşıldı.

ABD’de ırkçı saldırının kan donduran perde arkası: N ve 14 detayı dikkat çekti

OKULUNA SALDIRI YAPMAK İSTEMİŞ

ABD medyasındaki haberlere göre, 18 yaşındaki saldırgan, geçen sene okulunda mezuniyet töreninde ya da sonrasında bir silahlı saldırı yapmak istediğini yazması üzerine polis soruşturmasından ve ardından akıl sağlığı kontrolünden geçti. New York Valisi Kathy Hochul da saldırganın, lise döneminde yaptığı bir tehdit nedeniyle o dönem, tıbbi makamların gözetiminde olduğunu doğruladı.

N HARFİ VE 14 RAKAMI DETAYI

Yetkililerin paylaştığı detaylarda, saldırganın yarı otomatik silah kullandığı ve silahın namlusunda beyaz renkle "N" kelimesinin ve 14 sayısının yazdığı kaydedildi. Buffalo News adlı yerel bir gazeteye açıklama yapan bir yetkili, silahın üzerindeki 14 rakamının, beyazların üstünlüğünü savunanlar arasında popüler olan ve 14 kelimeden oluşan "Halkımızın varlığını ve beyazların geleceğini güvence altına almalıyız" ifadesine atıfta bulunduğunu aktardı. Yetkili, bu ifadenin, beyazların üstünlüğünü savunan "The Order" isimli bir "terör örgütünün" David Lane isimli üyesine atfedildiğini belirtti.

SALDIRIYI CANLI YAYINLADI

Şüphelinin, ırkçı motifle yapıldığı belirtilen saldırıyı sosyal medya platformu Twitch'de canlı yayınladığı ortaya çıkmış, saldırının ardından Twitch, görüntüleri kaldırdığını açıklamıştı. Saldırgan, birinci derece cinayetten yargılanacak. Erie County Bölge Başsavcısı John Flynn, düzenlediği basın toplantısında, saldırganın birinci derece cinayetten yargılanacağını ve suçlu bulunması durumunda hakkında müebbet hapis isteneceğini söylemişti. Flynn, saldırıya ilişkin terörizm soruşturması da yaptıklarını ifade etmişti.

ABD’de ırkçı saldırının kan donduran perde arkası: N ve 14 detayı dikkat çekti

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...