Tgrt Haber
14 Haziran 2022 09:10 - Güncelleme : 14 Haziran 2022 09:25

ABD'de öğretmenler silahlandırılacak! Tartışmalı yasa destek görmedi

ABD'de son zamanlarda peş peşe gelen silahlı saldırıların ardından Ohio'da silahlanmayı azaltmaya değil savunmayı teşvik eden bir karar alındı. Öğretmenlerin silahlanmalarını kolaylaştıran tasarı, vali tarafından imzalanarak yasalaştı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TRT Haber
ABD'de öğretmenler silahlandırılacak! Tartışmalı yasa destek görmedi
abd,silah,öğretmen

ABD'nin Teksas eyaletinde meydana gelen okul katliamının ardından gelen silahlı saldırılar dur durak bilmeyince ülkede 'silahlanma' tartışılmaya başlandı. Washington'ın ana gündem konusu haline gelen silahlanmaya ilişkin yeni yasa ise tartışmalara neden oldu. 

Washington'da federal düzeyde görüşülen tasarılar silahlı saldırılara yol açan sebepleri ortadan kaldırmayı hedefliyor. Ohio eyaletinde yürürlüğe giren bir yasa ise bunun yerine savunmayı güçlendirmeyi amaçlıyor.

TRT Haber'in haberine göre, öğretmen ve okul görevlilerinin silahlanmalarını kolaylaştıran tasarı, Ohio Valisi Mike DeWine tarafından imzalanarak yasalaştı.

Yasa, yerel okul kurulunun belirleyeceği öğretmen ve okul çalışanlarının 18 saat genel eğitim ve 2 saat tabanca eğitimi alarak silah sahibi olabilmesini öngörüyor. Temelde silahlı saldırıları durdurmak yerine savunma için daha çok silah satışını öngören yasa, okul kurulları ve sendikalar tarafından desteklenmiyor.

SİLAH SATIN ALMA YAŞI 21'E ÇIKACAK

Öte yandan 10 Cumhuriyetçi Senatör bireysel silahlanmanın azaltılması için tasarı yazılmasını prensipte kabul etti. Tasarıda; güvenlik soruşturmasının sıkılaştırılması, silah satın alma yaşının 21’e yükseltilmesi, akıl sağlığı programlarının desteklenmesi gibi maddelerin yer alması bekleniyor.

Cumhuriyetçi senatörler desteği sürdürürse tasarının birkaç haftada yasalaşması söz konusu olacak.

Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...