Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ağustos 2016 12:25

ABD'de sel felaketi

ABD'nin Louisiana eyaletinde bir hafta önce meydana gelen sel felaketinde, 60 bin 642 evin tamamen yıkıldığı veya hasar gördüğü, 13 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD'de sel felaketi
abd,sel,

2012'deki Sandy Kasırgası'ndan sonra ABD'deki en büyük doğal afet olarak nitelendirilen Louisiana'daki sel felaketinde birçok ev sular altında kaldı, binlerce kişi barınaklara sığındı.Louisiana Valiliği İç Güvenlik ve Acil Durum Hazırlık Ofisi Sözcüsü Mike Steele, yaptığı açıklamada, sel nedeniyle 60 bin 642 evin yıkıldığını veya zarar gördüğünü, 13 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Selin ardından 102 bin kişinin federal yardım için kayıt yaptırdığını ifade eden Steele, 3 bin kişinin hala barınaklarda kaldığını bildirdi.Steele, 11-13 Ağustos'ta aralıksız yağan yağmur nedeniyle 50 eyalet otobanının hala kapalı olduğunu ve birçok insanın evlerine gidemediğini kaydetti.Louisiana Valisi John Bel Edwards da yaşadıkları felaketin büyüklüğünün, ABD genelinde yeni yeni farkına varılmaya başlandığını ifade etti.Eyalette hasar tespit çalışmaları devam ederken, Baton Rouge Ticaret Odası, bölgede 111 bin evin bulunduğunu ve bunların yaklaşık 21 milyar dolar değerinde olduğunu bildirdi.2012 yılında New Jersey ve New York'ta büyük zarara yol açan ve 74 kişinin hayatına kaybetmesine sebep olan Sandy Kasırgası'nın etkili olduğu bölgelerdeki toplam zarar 75 milyar dolara ulaşmıştı.

Sele rağmen Obama'nın tatiline devam etmesi
Louisiana'da sel felaketi yaşanırken, Başkan Barack Obama'nın Massachusetts eyaletine bağlı bir ada olan Marta's Vineyard'ta (Marta'nın Bağı) 16 günlük aile tatiline ara vermemesi eleştirilere neden olmuştu.

Obama'nın tatiline devam etmesi ve golf oynarken görüntü vermesinin ardından, Cumhuriyetçi Parti'nin Başkan adayı iş adamı Donald Trump, Başkan Yardımcısı adayı Indiana Valisi Mike Pence ile cuma günü felaketin yaşandığı bölgeye giderek, Obama'yı sert şekilde eleştiren ilk isim olmuştu.

Eyaletin yüksek tirajlı gazetesi The Advocate da Başkan Obama'yı eleştirerek, felaket nedeniyle tatiline son vermesi çağrısında bulunmuştu.

Obama salı günü felaket bölgesine gidecek
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Obama'nın salı günü Louisiana'nın Baton Rouge kentine giderek, felaketten etkilenen bölgelerde inceleme yapacağı bildirildi.

Beyaz Saray'ın açıklamasında, Başkan Obama'nın, farklı zamanlarda bölgeye giderek olay yerinde incelemelerde bulunan Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) Başkanı Craig Fugate ve ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson tarafından Louisiana'daki durumla ilgili tüm gelişmelerden haberdar edildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...