Tgrt Haber
16 Ocak 2022 08:10

ABD’de sinagogda rehine krizi: El Kaideli kardeşi için pazarlık yaptı

ABD’nin Teksas eyaletinde silahlı bir kişi sinagogdaki haham ve cemaati rehin aldı. Pakistan uyruklu saldırganın el kaide üyeliği suçlamasıyla cezaevinde bulunan kız kardeşinin serbest bırakılmasını istedi. Kriz 12 saat sonra polisin düzenlediği operasyonla son buldu.

ABD’de sinagogda rehine krizi: El Kaideli kardeşi için pazarlık yaptı
abd,teksas,rehine,el kaide

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir silahlı saldırgan sinagogdaki 4 kişiyi rehin aldı. Rehineler, 11 saat sonra düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

Olay Teksas eyaletinde Beth Israel Sinagogu’nda sabah saatlerinde meydana geldi. Gelen bilgilere göre haham ve üç kişiyi rehin alan Muhammad Siddiqui isimli kişi, bir FBI ajanını öldürmekten 86 yıl hapis cezasına çarptırılan El Kaide mensubu kız kardeşi Afia Siddiqui’nin serbest bırakılmasını için sinagogdakileri rehin aldı.

SALDIRGAN ÖLDÜ

FBI ajanlarının müzakere çalışması sonrasında önce bir kişi kurtarıldı. 12 saatin sonunda ise polis operasyon yapma kararı aldı. Düzenlenen operasyonda silahlı saldırgan ölü olarak ele geçirildi. İçerideki 3 rehine ise yara almadan sağ olarak kurtarıldı.

Öte yandan, Beyaz Saray'ın olayla ilgili ABD Başkanı Joe Biden'ın bilgilendirildiği ve gelişmelerin yakından izlendiği belirtildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...