Tgrt Haber
27 May 2020 13:56

ABD’de Son Dakika Gelişmesi!

Son dönemde Covid-19 nedeniyle Başkan Trump’un önce Çin’i daha sonra Dünya Sağlık Örgütünü suçlaması üzerine büyük devletlerden eleştiri yağmuruna tutuldu. Son olarak ASA’dan çekilmeye karar veren Trump, ABD ve Rusya arasındaki son anlaşmayı da fes etme kararıyla son dakika gündemine skandal olarak düştü. Haber365 üzerinden dünyadaki son gelişmeleri takip edebilir, detaylar hakkında anında bilgi alabilirsiniz.

ABD’de Son Dakika Gelişmesi!
ABD,,koronavirüs,

2021 yılında bitecek olan ABD ve Rusya arasındaki ASA anlaşması, açık semalar anlaşması olarak bilinmektedir. Trump anlaşması fes etme kararının, uzun süredir Moskova’nın nükleer silahları ürettiği alanlarda ve askeri bölgelerde ABD uçaklarının geçişine izin verilmeyerek bu anlaşmanın ihlal edildiğini söyledi. Anlaşma 2021 yılında sona ererken bu kararın alınmasının nedeninin ekonomik etmenlerden kaynaklandığı veya Rusya üzerinde yeni bir strateji belirlendiği sorusunu da ortaya koyuyor. Ancak ABD’nin penagon üzerinden geçen Rus uçaklarını siber saldırı hedefinde olması üzerine de iddialarda bulunan Trump, son dakika dünya gündemine bomba gibi düşecek iddialarına devam ediyor. 

ABD Ve Rusya Arasındaki Büyük Gerginlik!
Covid-19 üzerinden birçok ülkeyi ve kurumu suçlamaya devam eden Trump, bu sefer Rusya’ın ASA anlaşmasını ihlal ettiği üzerine açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması olan INF anlaşmasından da resmen çekilmiş olan Trump, 1987 yılındaki soğuk savaştaki bütün koruma anlaşmalarını ortadan teker teker kaldırıyor. Bu fes edilen 3. Anlaşmayla  birlikte Rusya ile aralarında olan bütün bağlantıları kaldırmayı hedefleyen Trump, 34 ülke arasındaki bu anlaşmalardan çekilerek savaş hazırlığı içerisine mi giriyor?
Henüz ABD’nin bu konu üzerinden tamamen ortaya attığı bir iddia olmasa da anlaşmaları fes ederek, dünyaki gergin ortamın artmasını neden sağladığı üzerine teoriler giderek çoğalıyor. 

ABD’de Covid-19 Sürecinde Son Dakika 
Covid 19 dönemini oldukça sarsıcı geçiren ABD, sağlık alanındaki yetersizliği ile eksiler ülkesinden biri olarak adlandırılmaya başladı. Bu süreci iyi yönetemeyen Trump’ın bu dönemde son dakika gündemleri oluşturacak, bu ihmallerin göz ardı edilmesini sağlamaya çalıştığı üzerine de Almanya, Çin ve Rusya üzerinden açıklamalar yapılıyor

https://www.haber365.com.tr/son-dakika

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...