Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Haziran 2021 10:53

ABD'de tartışmalı aşı teşviki: Aşı olana silah

ABD'nin Batı Virginia eyaletinde halkı aşıya teşvik amacıyla düzenlenen kampanya tepkilere neden oldu. Yerel yönetim verilecek hediyeler arasına silahları da koydu. Karar tartışma çıkardı.

ABD'de tartışmalı aşı teşviki: Aşı olana silah
ABD,Aşılama,silah,Kampanya,Silah satışı

ABD pandemi sürecinde hem silah satışları hem de silahlı yaralamalar artış gösterdi. Amerika’da yavaşlayan aşılama faaliyetlerini hızlandırmak için çeşitli ödüller ve çekilişlerle halkı aşılamaya teşvik edilmeye çalışılıyor. Batı Virginia Valisi Jim Justice dikkat çeken bir kampanyayı açıkladı.

SİLAH, PARA, KAMYON

Vali Justice, Babalar Günü’nde yapılacak çekilişle katılımcılara, 1 milyon dolar para ödülü, kamyon ve silah gibi alışılmadık hediyelerin dağıtılacağını açıkladı.

ABD'de tartışmalı aşı teşviki: Aşı olana silah

SON 12 YILDA 372 MİLYON SİLAH SATILDI

ABD 2020 yılında da bireysel silahlanmada dünyanın lider ülkesi olmayı sürdürdü. FBI tarafından yayınlanan verilere göre, geçtiğimiz yıl rekor sayıda artışın ardından 2020'de satılan silah sayısı 40 milyona yaklaştı. Son 12 yılda ise toplam rakam 372 milyonu geçti. Ancak bu rakamlar sadece yasal olarak yapılan satışları gösteriyor.

ABD'de tartışmalı aşı teşviki: Aşı olana silah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...