Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Eylül 2021 15:37

ABD'de yeni salgın alarmı! Hepsi aynı bölgede ve yayılıyor

ABD'nin Alaska eyaletinde yeniden canlanan virüs paniğe neden oldu. 'Alaska Çiçeği' olarak anılan virüse yakalananların sayısı artıyor.

ABD'de yeni salgın alarmı! Hepsi aynı bölgede ve yayılıyor
abd,virüs,covid,salgın

ABD'nin Alaska eyaletinin Fairbanks şehrinde yaşayanlar ''Alaskapox'' veya ''Alaska Çiçeği'' olarak da denilen yeni salgın nedeniyle diken üstünde... Son günlerde şehirde koronavirüsün yanı sıra yeni virüs salgını patlak verdi. Çiçek virüsüyle benzerlik taşıyan Alaska Çiçeği, ilk olarak biri çocuk olmak üzere iki kişide görüldü ardından artmaya başladı. 

İlk kez 2015 yılında ortaya çıkan Alaska Çiçeği virüsü 2020 yılının ağustos ayında da görülmüştü. Fakat şimdilerde 4 kişide görüldü. Üstelik vakalar aynı eyalette hatta eyaletinde aynı bölgesinde ortaya çıktı.  

HASTALARIN HEPSİ AYNI BÖLGEDE

Alaska Sağlık ve Sosyal hizmetler kurumundan yapılan açıklamaya göre görülen iki yeni vakanın bir tanesi küçük bir çocuk diğeri ise orta yaşlı bir kadın. İki vakanın da vücutlarında gördükleri lezyonlar sebebiyle acil servise başvurmalarından sonra tespit edildiği bildirildi. Vaka görülen kişilerde aynı zamanda yüksek ateş ve eklem ağrısı gibi şikayetler de vardı.

ABD'de yeni salgın alarmı! Hepsi aynı bölgede ve yayılıyor

İki vakanın da üç haftalık tedavinin ardından iyileştiği açıklandı. Hastaların cildinden DNA örnekleri alındı ve Çiçek virüsünün de yer aldığı Orthopoxvirüs cinsine ait olan Alaska çiçeği olduğu anlaşıldı.

Bu virüsü Covid-19'dan ayıran ise RNA değil DNA kaynaklı olması oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...