Tgrt Haber
27 Kasım 2021 10:41

ABD’de yeni dalga korkusu! Acil durum ilan edildi

ABD'nin New York eyaletinde, Koronavirüs vakalarının artma ihtimaline karşın acil durum ilan edildi.

ABD’de yeni dalga korkusu! Acil durum ilan edildi
Koronavirüs,Yeni önlemler

Başta Avrupa ülkeleri ve ABD olmak üzere pek çok ülke artan Koronavirüs vakaları dolayısıyla yeni tedbirler alıyor. ABD'nin New York eyaletinde Vali Kathy Hochul, kış aylarında artışa geçmesi beklenen vakalar nedeniyle 15 Ocak'a kadar eyalet genelinde acil durum ilan edildiğini duyurdu. Hochul, "Covid-19'un yayılmasını önlemek ve salgınla mücadele etmek için olağanüstü önlemler aldık. Ancak, önümüzdeki kış aylarında beklenen ani vaka artışlarının uyarı işaretlerini görmeye başlıyoruz" dedi. 

ABD’de yeni dalga korkusu! Acil durum ilan edildi

"Eyalette henüz Omicron vakası (Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni mutasyon) tespit edilmemiş olsa da muhtemelen New York'a geleceğini biliyoruz" diyen Hochul, aşının salgınla mücadelede en büyük silah olmaya devam ettiğini söyledi ve “her New Yorkluyu aşı olmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.


ACİL DURUM İLANININ KAPSAMI 
3 Aralık'ta yürürlüğe girecek olan acil durum kararı, eyalet yetkililerinin salgınla mücadelede gerekli malzemeleri hızlı bir şekilde temin etmesine, hastane kapasitesini arttırmasına ve personel sıkıntısıyla mücadele etmesine olanak sağlayacak. Ayrıca, Sağlık Departmanının hastanelerdeki zorunlu ve acil olmayan prosedürleri sınırlamasına da izin verecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...